ProfielEtappe9v2

De eerste grote verschillen voor het algemeen klassement kunnen gemaakt worden in etappe 9. Op het programma staat een individuele tijdrit van ruim 40 kilometer over geaccidenteerd terrein. Voor de pure klimmers lijkt het parcours niet geschikt. Daarvoor zijn de heuvels niet steil genoeg. Zo is het zwaarste gedeelte, op weg naar het laatste tussenpunt, 4,9 kilometer aan 3,7 procent.

Omstreeks 12.35 uur zal de eerste renner van het startpodium rollen in Radda in Chianti. Van daaruit gaat de route glooiend naar het westen waar na 11,6 kilometer een tussenpunt ligt in Castellina in Chianti. Het tweede gedeelte van de individuele beproeving gaat richting het noorden in voornamelijk dalende lijn. Iets voorbij halfweg koers (22,3 km) wordt opnieuw de tijd opgenomen in Madonna di Pietracupa.

LaatstekmsEtappe9

Het lastigste deel van de tijdrit gaat dan beginnen. Eerst met een heuvel naar Sicelle en vervolgens met de eerder genoemde klim naar het laatste tussenpunt. Eenmaal op de top in Panzano in Chianti rest er slechts een afdaling en 2 kilometer vlak naar de finish. Al bij al gaat de organisatie uit van een gemiddelde snelheid tussen de 45 en 41 kilometer per uur. Dat komt neer op een eindtijd variërend van 53’53 tot 59’27.

Op papier een tijdrit die uitermate geschikt lijkt voor Tom Dumoulin. Indien de Nederlander de schade tot etappe 9 heeft kunnen beperken, zal hij een gooi naar de roze trui doen. Het is dan aan de concurrentie om Dumoulin in het restant van de Giro los te rijden en dat kan een lastige taak zijn heeft afgelopen Vuelta uitgewezen. De laatste renner wordt rond 17.15 uur over de streep verwacht waarna het nieuwe klassement opgemaakt kan worden.

KaartEtappe9v2