T15_MadonnaDC_2_alt

Aan het eind van de eerste week mogen de sprinters hun snelle benen opnieuw tonen. De route tussen Sulmona en Foligno is geaccidenteerd, maar het zwaartepunt ligt te ver van de finish om een massasprint te voorkomen. Met een volledig vlakke finale is de kans groot dat we dezelfde mannen voorin gaan zien als tijdens het openingsweekend.

Toch moet er in het begin van de etappe de nodige klimkilometers gemaakt worden. Zo doemt na 20 kilometer de top van Le Svolte di Popoli op. In 8 kilometer gaat de weg met zo’n 6 procent omhoog. Een pittige beklimming die dan ook tot de tweede categorie wordt gerekend. Mogelijk dat hierop een sterke vluchtersgroep ontstaat die de etappe moet kleuren tot de finale. Het tweede en laatste noemenswaardige obstakel is Valico delle Somna. Deze beklimming van vierde categorie ligt op ruim 40 kilometer van de aankomst in Foligno.

LaatstekmsEtappe7

Het is de derde keer dat een Giro-etappe in deze stad finisht. In 1968 won Franco Bitossi en twee jaar geleden mocht Nacer Bouhanni de bloemen en champagne in ontvangst nemen. De Fransman, toen nog in dienst van FDJ, had een iets sterker eindschot dan Giacomo Nizzolo. De finale, inclusief Valico delle Somna, is dit keer exact hetzelfde met twee scherpe bochten in de laatste anderhalve kilometer en een doordraaiende bocht op zo’n 500 meter van de streep. Een goede plaatsing nog voor het passeren van de rode vod lijkt dus essentieel. Wie Bouhanni zal opvolgen komen we te weten tussen 16.56 en 17.29 uur.

T13_Jesolo_plan