T13_Jesolo_alt

De derde en laatste etappe in Nederland leidt het peloton van Nijmegen terug naar Arnhem. Ondanks dezelfde lengte is de route totaal anders dan de dag ervoor. Ditmaal wordt het oostelijk deel van de provincie aangedaan en wordt er onder meer door de Achterhoek gekoerst. Eén grote gelijkenis is er echter wel: de kans is groot dat ook etappe 3 in een massasprint eindigt.

Het parcours is namelijk biljartvlak totdat na ruim 130 kilometer de Posbank opduikt. Maar zelfs dit klimmetje, dat meetelt voor het bergklassement, heeft weinig omhanden: in 2,2 kilometer stijgt de weg met nog geen 3 procent. Na de top gaat het peloton via Velp naar finishplaats Arnhem. Daar staat een lokale ronde van 14 kilometer op het programma die twee keer verreden moet worden. Ook in deze lokale ronde is er weinig voor de sprinters om van wakker te liggen. Enkel op 11 kilometer van de streep zit een hellende strook van zo’n 500 meter aan 5 procent.

LaatstekmsEtappe3v2

De finale is verder goed vergelijkbaar met de aankomst in Nijmegen. Zo zijn er bijna geen lastige bochten in de slotkilometers waardoor er amper vaart geminderd hoeft te worden. Het laatste rechte stuk op de Velperbuitensingel is 500 meter lang waardoor sprinters nog de mogelijkheid hebben om iets op te schuiven met de finish in zicht. Tussen 16.59 en 17.25 uur zullen we zien wie dit keer de beschikking heeft over de snelste benen.

T03_Arnhem_plan