T15_MadonnaDC_2_alt

Het is inmiddels bijna een week geleden dat de sprinters hun laatste kans hadden. Vandaag komt er een nieuwe mogelijkheid met de etappe tussen Molveno en Cassano d’Adda. In de eerste helft van de rit zitten twee beklimmingen, maar die zijn niet lastig genoeg om een peloton te splitsen. Bovendien rest er nog een krappe 100 kilometer na de laatste top. Voldoende tijd dus voor de sprintersploegen om te organiseren en een trein op de rails te zetten.

Vanuit Molveno gaat het parcours richting het zuiden, om precies te zijn naar Brescia. Parallel aan het Gardameer verloopt de route nog enigszins geaccidenteerd met een klim naar Bondo (5,6 km aan 4,5 %) en de Passo Sant’Eusebio (7,3 km aan 3,5 %). De afdaling van deze laatste klim brengt het peloton naar Brescia, waarna het asfalt bijna biljartvlak doorloopt naar het westen. Daar ligt onder de rook van Bergamo de finishplaats Cassano d’Adda.

T21_Trieste_ukm

Het is de eerste keer in de historie van de Giro dat een etappe hier finisht en dat heeft een speciale reden: de Girowinnaar van 50 jaar geleden, Gianni Motta, werd geboren in Cassano d’Adda. Gesprint moet er worden tussen 17.01 en 17.29 uur op een laatste rechte lijn van 600 meter. Een uitgelezen kans voor mannen als Giacomo Nizzolo en Sacha Modolo, terwijl een Moreno Hofland en Nikias Arndt outsiders zijn geworden. Tenminste, als Marcel Kittel, André Greipel en Caleb Ewan de Giro al verlaten hebben.

T13_Jesolo_plan