Zweelers glazen bol voor etappe 11:

*** Sonny Colbrelli (meest gekozen winnaar bij Zweeler)

** Diego Ulissi/Alejandro Valverde

*  De usual suspects: Stefano Pirazzi, Enrico Battaglin, Alessandro de Marchi, Tim Wellens en nog vele andere namen 🙂

T15_MadonnaDC_2_alt

 

Het venijn van etappe 11 zit duidelijk in de staart. Na ruim 200 kilometer vlak asfalt is daar opeens de Forcella Mostaccin. Een klim van vierde categorie waarbij de weg in 2,9 kilometer aan bijna 8 procent oploopt. Een mooie gelegenheid voor aanvallers om het hazenpad te kiezen, want de finish ligt pas zo’n 20 kilometer na de top. Indien er een samensmelting plaatsvindt voor de streep zal het uitkijken worden naar sprinters met de betere klimbenen.

Met de rit van Modena naar Asolo trekt de Girokaravaan verder naar het noorden. Langzaam maar zeker komen de Dolomieten in zicht die het komende weekend zullen kleuren. Eén keer eerder eindigde een Giro-etappe in Asolo. Zes jaar geleden wist Vincenzo Nibali daar zijn eerste ritzege in een grote ronde te boeken. Destijds lag de streep na de afdaling van de Monte Grappa (18,9 km aan 7,9 %). Totaal onvergelijkbaar met de finale van dit jaar dus.

LaatstekmsEtappenr11

De finale begint dit keer aan de voet van de Forcella Mostaccin na 205 kilometer. Na de korte afdaling wordt het terrein steeds heuvelachtiger naarmate Asolo nadert. Op het profiel van de laatste kilometers komt duidelijk naar voren hoe onregelmatig de finale verloopt. Uiteindelijk wordt het oude stadscentrum van Asolo bereikt via een klim van anderhalve kilometer aan 6 procent. Daarna volgt een technische afdaling waar een aanvaller in het voordeel lijkt ten opzichte van een georganiseerd peloton. Pas in de laatste rechte lijn van 900 meter kan er flink gejaagd worden maar wellicht is het dan al te laat. De finish wordt verwacht tussen 16.54 en 17.26 uur.

T13_Jesolo_plan