Primoz Roglic heeft de individuele tijdrit naar Greve in Chianti gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo legde het 40,5 kilometer lange parcours als snelste af. De Sloveen kon, in tegenstelling tot de favorieten, zijn tijdrit in droog weer afwerken. Gianluca Brambilla blijft nipt aan de leiding van het algemeen klassement. Zijn voorsprong op ploeggenoot Bob Jungels bedraagt slechts één seconde.

Etappeprijzen: De ritoverwinning en bijbehorende 75 euro gaat naar tommy_p met ‘contra_la_montr’. Van de top 8 mist enkel winnaar Roglic in dit team en daarnaast sprokkelen Gretsch, Sütterlin, Dumoulin en Keizer belangrijke punten. Goed voor een totaal van 161 punten en daarmee 11 stuks meer dan de score van ‘Sandervdl 1’ en ‘wendela tijdrit’. Alle winnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: FlecheJerome heeft de roze trui na één etappe alweer heroverd. Koploper ‘Pel…Androni4’ van mrcamo scoort slechts 13 punten in de tijdrit en zakt daardoor naar p9 met 902 punten in totaal. ‘FlecheJerome 3’ heeft 9 punten meer mede dankzij Jungels en leidt met 3 puntjes op ‘thita 1′ en 4 stuks op ”t Geuldal 16’.

Subleagueklassement: Brons Groen Eikenhout slaat een flinke slag en leidt nu met een voorsprong van drie cijfers. Om precies te zijn is het gat 114 punten met de nieuwe nummer 2 De Roze Ridders. De Brabantse wielerboeren en Wielerflits volgen binnen 3 punten van deze subleague.

Nulpuntenjackpot: De regenval zorgt voor enkele verrassende namen in de top 20 en dat zorgt ervoor dat we weer de nodige 0-teams kwijt zijn. In totaal vallen er 35 teams af waardoor er nog 43 over zijn. Per stuk zijn de overgebleven 0-teams 11,63 euro waard. Het begint al wat te worden!