Een omvangrijke groep van maar liefst 24 renners krijgt de zegen van het peloton in etappe 18. Moreno Moser en Gianluca Brambilla tonen aan het sterkst bergop te zijn en weten de rest uit het wiel te rijden in de finale. In de slotkilometer komt Matteo Trentin echter in de achtergrond opduiken. De teamgenoot van Brambilla weet het gat te overbruggen en sprint in de laatste meters voorbij het duo. Moser wordt tweede voor Brambilla en de sprinters Sacha Modolo en Nikias Arndt.

Ondanks de lastige finale heerst er wapenstilstand bij de groep met favorieten. Mede dankzij het strakke tempo van Enrico Battaglin wordt Steven Kruijswijk geen moment aangevallen. De verschillen in de top van het klassement blijven daardoor gelijk met nog twee loodzware ritten voor de boeg.

Etappeprijzen: Met 113 punten is de dagzege dit keer voor ‘heuvel’ van sporting63. Zoals de naam al doet vermoeden is het team gemaakt voor de heuvelachtige ritten, waardoor Trentin, Moser, Brambilla, Arndt en Navardauskas voor de winnende score zorgen. babas en Fabsimoni delen de tweede plaats met 3 punten minder. Zij beschikken over Modolo in plaats van Arndt en Navardauskas. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: Opnieuw status quo in de top 6 van het klassement. Alle zes de teams scoren enkel 20 punten met Modolo. ‘Doortjes Team 1’ heeft Trentin als joker en wipt daarmee van p34 naar een gedeelde zevende plaats op 23 punten van ‘Svensson899 1’. ‘daveking 2’ volgt als nummer 2 op 10 punten en ‘FlecheJerome 3’ blijft  op 17 punten staan.

Subleagueklassement: Met de klassementsmannen buiten de top 20 doet Brons Groen Eikenhout goede zaken. Het gat met Wielerflits groeit wederom tot ditmaal 68 punten. De Roze Ridders passeren ZZZZ 1 met 1 puntje en staan op een voorlopige podiumplek op 95 punten achterstand.

Nulpuntenjackpot: Een slachtveld onder de 0-teams vandaag. Het scheelde niet veel of alle dertig overgebleven teams waren van de 0 gegaan. Het is dat Yamamoto net niet de top 20 haalt (23e), waardoor er vier teams op 0 punten overblijven. Voor Zoefzoef, Vinnie, Bizzie de Bij en forza conti worden het nog drie spannende dagen. Momenteel kunnen ze elk op 125 euro rekenen.