Diego Ulissi heeft zijn tweede ritzege van deze Giro d’Italia geboekt. De kopman van Lampre trekt ten aanval op het laatste klimmetje van de dag en weet Bob Jungels en Andrey Amador bij te halen. De Costa Ricaan en rozetruidrager waren zo’n 8 kilometer eerder vertrokken uit de groep met favorieten. Met z’n drieën dalen ze naar de finish in Asolo waar Ulissi met speels gemak de sprint wint.

Amador wordt tweede en sluipt daardoor iets dichterbij aan Jungels in het klassement. Het verschil bedraagt nu 24 seconden. Alejandro Valverde, Steven Kruijswijk (beiden +1’07) en Vincenzo Nibali (+1’09) zien het gat daarentegen iets groter worden, maar zullen vertrouwen hebben in hun kansen met het gebergte dat nog gaat komen.

Op 13 tellen is de vierde plaats in de rituitslag voor Giacomo Nizzolo, gevolgd door Sonny Colbrelli en Matteo Trentin. Nizzolo doet hiermee een goede zaak voor de rode puntentrui, die voorlopig nog in handen is van André Greipel. De Duitser heeft echter aangegeven dat morgen waarschijnlijk zijn laatste dag in deze Giro wordt. Dan wordt er gesprint in Bibione.

Etappeprijzen: De virtuele bloemen en champagne gaan dit keer naar deelnemer Axel. De top 5 aangevuld met Modolo, Valverde, Zakarin, Majka en Kruijswijk is goed voor 174 punten en daarmee de winnende score voor ‘Axel 3’. Op 11 punten is de tweede prijs voor ‘greensnake 2’ en ‘Dacosta TOP’ wordt derde met 161 punten. Voor Dacosta was het sowieso een topdag op Zweeler. In etappe 11 wint hij een ticket in de Road to Doha. Zondag volgt hiervoor een nieuwe kans in de klimtijdrit.

Algemeen klassement: ‘Pottentaot 4’ laat ‘The Wolves 1’ achter zich in etappe 11 en heeft de koppositie nu solo in handen.  Op 10 punten is ‘Svensson899 1’ de nieuwe nummer twee en ‘The Wolves 1’ zakt naar een gedeelde derde plek. Samen met ‘Bero AK 3’ van Spaakje volgt deze op 15 punten van de leider.

Subleagueklassement: Geen verandering in de top 3 bij de subleagues. Brons Groen Eikenhout blijft op p1 staan en ziet het gat met Wielerflits zelfs toenemen tot 115 punten. De Roze Ridders leveren nog meer in en volgen als derde op inmiddels 160 punten. Op dit moment een veilige marge dus voor Brons Groen Eikenhout.

Nulpuntenjackpot: De overgebleven 0-teams komen schadevrij de rit naar Asolo door. Alle 36 teams blijven dus in de race voor de jackpot van 500 euro met een virtuele waarde van 13,89 euro per stuk.