Een massasprint in de straten van Cassano d’Adda lijkt onvermijdelijk, maar Roger Kluge weet het peloton in de slotkilometer te verrassen. De Duitser reageert als enige op een late uitval van Filippo Pozzato en weet ‘Pippo’ in de laatste rechte lijn te overvleugelen. Eén moment van aarzeling achter hem is voldoende voor Kluge om de etappe te winnen. Giacomo Nizzolo wordt opnieuw tweede gevolgd door Nikias Arndt, Sacha Modolo en Matteo Trentin. In het algemeen klassement verandert er niets.

Etappeprijzen: Na de vele uitvallers onder de sprinters zijn er na tweeënhalve week vooral gemankeerde sprintteams over. In etappe 17 beschikt de adelaar over de beste selectie. Van de top 9 missen enkel Trentin en Ligthart in ‘de adelaar sp 1’, terwijl Sbaragli, Grosu en Zabel belangrijke punten buiten de top 10 pakken. Desondanks scoort HuiB de meeste centen vandaag. Deze deelnemer pakt de tweede én derde prijs wat goed is voor 90 euro. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: Status quo in de top van het algemeen klassement. De volledige top 6 scoort 50 punten in etappe 17 waardoor de verschillen gelijk blijven. Zo leidt ‘Svensson899 1’ voor ‘daveking 2’ (+10 pt) en ‘FlecheJerome 3’ (+17 pt). Deelnemer Abdousjaparov zal balen dat Sbaragli slechts naar een twaalfde stek sprintte, want met een top 6-notering was hij het voorlopige podium opgestapt.

Subleagueklassement: Brons Groen Eikenhout slaat na één etappe alweer terug en herovert de koppositie. Sprintetappes lijken dus duidelijk in het voordeel van deze subleague en de deelnemers zullen dan ook hopen dat de komende drie lastige etappes voer worden voor de vluchters. Wielerflits zakt naar p2 en volgt op 51 punten, met daar vlak achter ZZZZ 1 (+54 pt).

Nulpuntenjackpot: Door het magere sprintveld weet zelfs Knees zich net in de top 20 te fietsen en daarmee sneuvelen er acht 0-teams. Daarnaast is Simion ingevallen in ‘freepad 3’ en haakt ook dit team af voor de jackpot. In totaal dus negen afvallers in etappe 17 waardoor we met 21 overgebleven 0-teams verder gaan. Mogelijk dat morgen nog een groot gevaar vormt als potentiële vluchtersrit. Elk 0-team is nu virtueel 23,81 euro waard.