Met overmacht heeft Marcel Kittel de tweede etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Duitser werd in de straten van Nijmegen perfect afgezet en zegevierde met meerdere fietslengtes voorsprong op Arnaud Démare, Sacha Modolo en Moreno Hofland. Door de bonificaties staat Kittel nu op 1 seconde van Tom Dumoulin in het klassement en heeft de sprinter morgen voldoende aan een top 3-klassering om het roze over te nemen.

Kittel is wel alvast leider in het puntenklassement terwijl Omar Fraile de eerste drager van het bergtricot is. De Spanjaard versloeg vluchtgezellen Maarten Tjallingii en Giacomo Berlato op de enige pukkel van de dag. Morgen kunnen we een herhaling van vandaag verwachten, wanneer de renners terug van Nijmegen naar Arnhem fietsen.

Etappeprijzen: Negentien teams hebben dezelfde vijftien sprinters in de punten en delen daarmee de ritzege. Het gaat om de top 15 van de rituitslag minus Amador en Simion. Dat betekent dat alle etappeprijzen opgeteld (315 euro) door negentien worden gedeeld. Goed voor 16,58 euro per team.

Algemeen klassement: Tintal Team is de nieuwe leider van het Giro d’Italia Spel met zijn team ‘Tintal Sprinter’. De teamnaam zegt in dit geval al genoeg, het is duidelijk geen ploeg die gemaakt is voor het roze in Turijn. Desondanks staat ‘Tintal Sprinter’ nu wel mooi bovenaan de ranglijst met 3 punten voorsprong op ‘malacha 3’ en 11 stuks op ‘espada 4’ en ‘Zija 2’.

Subleagueklassement: De grote ronden specialisten van Brons Groen Eikenhout nemen de koppositie bij de subleagues over. Op 13 punten is de tweede plaats voor malacha en De Roze Ridders staan voorlopig op de laatste podiumplek met een achterstand van 26 punten.

Nulpuntenjackpot: Opnieuw schade onder de nulteams met maar liefst 48 afvallers in etappe 2. Waarschijnlijk is dit vooral te danken aan de elfde plek van Simion. Daardoor staan nog 255 teams op de 0 en zijn deze per stuk 1,97 euro waard.