Thierry Marie was vroeger goed in zowel lange als korte tijdritten. En in korte is hij dat nog steeds, want die lijst won de honderd euro van de dag! En zo maakte Sagan ook zijn eerste doorslaggevende verschil, want zijn drie punten wisten Thierry Marie over maar liefst vier andere ploegen heen te tillen, die met hun 175 punten tweede werden. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Ook verdient nog even vermelding dat de moeilijkste plek van deze Tour – de 0-punten plek- op dit ogenblik nog door 479 lijsten wordt ingenomen. De virtuele waarde per ploeg is € 3,13!

In het Budgetspel is de eerste koppositie voor De Bidons 1 met 192 punten. Hij bleef Danalf 1 met tien punten voor. Het ontbreken van Thomas werd teniet gedaan door de heren Van Emden, Martin en Boasson Hagen. Tevens leverde Castroviejo één punt meer op dan Matthews. Derde staat NAOP op 180 punten.

In de Major League heeft interbaku 1 zes renners van de eerste negen. Dit levert hem een eerste voorsprong op met 134 punten in totaal. De nummer twee staat voorlopig 44 punten achter. Panter Simba had de twee echte tijdrijders, Küng en Van Emden niet in zijn lijst opgenomen. Zo te zien deed de rest dat ook niet, dus het is nog even afwachten hoeveel verschil dit echt maakt.

Wiljanberghem is de eerste leider in het RtB Tourspel met 210 punten, wollie 1 heeft er als tweede 184. Kiriyenka won het in dit geval ruim van Matthews, Latour en Sagan. Nummer drie is bolatil 1 met 181 punten. Het laatste ticket staat overigens op 180 punten vandaag.

Het RtB Budgetspel wordt aangevoerd door Snuitje 1 mat 180 punten. Deze lijst blijft mnpokerface 1 met twee punten voor. Dit kwam door Trentin, Froome en Matthews. Die hadden twee punten meer dan Van Emden, Kwaitkowski, Kittel en Castroviejo. Derde is morelli 1 met 175 punten en voor het tiende en laatste ticket heb je 150 punten nodig.

Tenslotte is de dagprijs gewonnen door Rosschaert 1. Met 442 punten bleef hij de nummer twee TDF Stage 01/17 slechts vijf punten voor. Kittel einidigde negende in die tijdrit, Boasson Hagen als tiende. Lotte Nora eindigde als de nummer drie met 435 punten.

In het kletsnatte Düsseldorf was de Tour voor een van de topfavorieten al zeer snel voorbij. De voor zijn tegenstanders schier onklopbare Valverde werd vandaag keihard door de elementen verslagen. Zijn fiets wilde iets eerder door de bocht en knalde onder hem vandaan. Na een lang stuk doorglijden eindigde Valverde tegen de dranghekken en liep daarbij meerdere breuken op, waardoor hij de strijd moest staken.

Hij was echter niet de enige de viel. Ook Izagirre moest opgeven na een zware val in dezelfde bocht en er waren meer renners die niet op de fiets bleven. Het was vandaag dus een koers voor de evenwichtskunstenaars.

Het langste verblijf op de hotseat was vandaag dus ook bijzonder koud. Sprintaantrekker Arndt van de Sunweb ploeg had daar vandaag het meest last van om uiteindelijk op plaats elf te eindigen. Nadat er twee renners de plek van Arndt kort hadden ingenomen, reed Thomas in ietwat verbeterde omstandigheden de tot dan toe snelste tijd: 16:04.

Na hem was Tony Martin de snelste op het tussenpunt, maar Martin bleek te snel te zijn gestart en strandde op acht seconden op de vierde plaats. Kiriyenka werd derde op zeven seconden, waarna de laatst overgebleven concurrent voor Thomas de Zwitser Küng was. Deze strandde in de tussenmeting op één seconde om zich uiteindelijk ook op de tijd van Thomas stuk te bijten, zodat Thomas met vijf seconden verschil het geel morgen aan mag trekken!

Froome deed de beste zaken van de klassementsrenners. Hij liet zich niet afschrikken door het weer en Porte, de eerste echte concurrent, kreeg na veertien kilometer al 35 seconden aan de broek. Beste Nederlander was overigens Van Emden, die in zwaardere omstandigheden risicoloos reed en daarmee toch nog schitterend zevende werd!