In het 15+6 spel hebben we na vandaag Lei 1 als nieuwe koploper met 1462 punten. De lijst wisselt met Looks Like Rain van plaats, want vandaag maakten Bauhaus en Mareczko nog net het verschil van 18 punten. De achterstand van de nummer twee is nu tien, dus staat hij op 1452. Derde staat kaiser sose 1 nog steeds op 1429.

Vandaag was het voor het laatst het woord aan de sprinterslijsten en dalida 3 had vandaag de sterkste met 211 punten. Hennes from H 1 strandde op de tweede plaats met 209. Kuznetsov eindigde vandaag twee punten hoger dan Richeze.
Achter hen werd de derde plaats gedeeld door drie ploegen. Zij worden net als alle andere winnaars van harte gefeliciteerd met de dagprijzen.
Vandaag vielen er door de als zeventiende geplaatste Jaurégui maar liefst 23 lijsten af. Waaronder die van mij, omdat hij net als eerste reserve was ingevallen na het afstappen van Didier. Er zijn nu nog 89 gegadigden, die virtueel nu € 11,24 waard zijn.
In het Budgetspel is de Top Drie weer geheel intact gebleven. De koploper, mk187 2 ziet zijn voorsprong wel wat slinken. Deze lijst haalde negen punten minder dan de nummer 2, Racing Aelst 2. Het staat nu 1617 tegen 1585. Derde staat nog altijd jarko 1 met 1572 punten.
In de Major League schoot de Top Drie bestaande uit forza-kratje (1397), D en G 2 en Jeroen Kramer 1 (beiden 1393) ten opzichte van elkaar helemaal niets op, zodat daar alles hetzelfde bleef als gisteren.
Er waren wel enige verandering in de ticketverdeling van het Giro RtB spel. ULIZAR 1 heeft de overtuigendste sprintlijst en staat weer eerste met 1661 punten. Te verwachten valt echter dat Corleone 2 als tweede de komende week zijn gram wel weer haalt. Voorlopig staat hij twaalf punten achter op 1649. Panter Simba blijft derde met 1625 punten en de gedeelde vierde plaats is voor nieuweling bluesbrother 2 en Molteni met 1603 punten.
In het Budget RtB spel bleef de Top Vijf intact. Lamanca 1 loopt als koploper weer wat uit op plaats twee. Met elf punten minder vandaag heeft hankypanky 1 nu 1714 punten. Corleone 2 en ULIZAR 1 staan gedeeld derde op 1656 punten en ook plaats vijf is gedeeld. MrZorbas 1 had een betere sprintlijst dan Joene 1 en beiden staan nu op 1635 punten.
Los dagsucces was er vandaag voor Lafayette met 434 punten. Pichuco 1 strandde met 432 punten op plaats twee. Vreemd genoeg en misschien wel juist daarom maakte Yates met zijn 24e plaats het verschil tussen de twee. Newspapers 1 werd derde met 424 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd.
Bij het Tweede Weekspel bleef Lillard0 1 op de eerste plaats met 464 punten. Tweede staat PISTOLERO 2 met 448 punten en derde is JH 1 met 433 punten. Met nog twee bergritten te gaan kan daar nog van alles gebeuren…
De etappe van vandaag was de laatste kans voor het sprintersgilde. En dat was te merken. Vier renners mochten bijna vanaf het vertrek het ruime sop gaan zoeken en dat waren vandaag de heren Van Zyl, Albanese, Mohoric en Brutt.
Van Zyl werd echter na enkele kilometers door zijn ploegleider gemaand om zich weer bij het peloton te voegen. De overige drie bleven vooruit tot 22 kilometer voor het einde en Brutt heeft ook wat hij wilde. Hij heeft nu meer dan 400 vluchtkilometers behaald en staat in dat klassement bovenaan.
Voor de show ging Pozzato nog even voor het peloton uit fietsen, maar de massasprint was onvermijdelijk. Gaviria begon met een achterstandje en haalde een man of tien in. Hij wurmde zich tussen alles en iedereen in langs de binnenkant en was weer ruim de sterkste van iedereen. Bennett werd tweede en Stuyven werd derde.
Voor hopelijk de laatste keer kan ik u melden dat het allemaal geen gevolgen voor het Algemeen Klassement heeft. Dumoulin blijft in het roze.