Bij het 15+6 spel is het te merken dat de sprintetappes nog de overhand hebben, want denemarken 3 is teruggekeerd aan de absolute top. Met 656 punten neemt hij voorlopig weer de leiding. TOPPPPEEEEEEEE staat tweede met 649 punten en Twiki staat derde met 646 punten.

Twiki had trouwens ook het team wat vandaag het hardst opschoot. Met 193 punten won hij de dagprijs. Vibeman 10 werd tweede met 190 en Kneutesprint werd samen met TOPPPPEEEEEEEE derde met 187 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Uiteindelijk doet hij het dan toch. Maestri werd al eens 21e, maar werd vandaag 19e. Misschien dat sommige mensen ook nog over Tratnik zijn gestruikeld (of Gibbons kwam er als eerste reserve in), maar er is nu een wat grotere aanslag op de nulpuntenteams. Van 203 gaan we nu naar 155 toe, wat een virtuele waarde geeft van € 6,45.

In het budgetspel staat Racing Aelst 1 eerste met 759 punten, voor JFX-Laibach die met 715 punten een achterstand van 44 punten heeft en nummer 3 heeft inmiddels al 71 punten achterstand. Mickeykiwi 1 heeft 688 punten.

In de Major League hebben we de inmiddels gebruikelijke koploper RastaNelson 1 met 617 punten. Tweede staat nu Rimiro 3 op 20 punten met 587 en ook de nummer drie, Schakel 2, schijnt nog niet uit de Top 3 weg te slaan te zijn. Hij is wel een plaatsje gezakt en heeft nu 585 punten.

In de Giro RtB staan the usual sprintsuspects ook weer met zijn vijven bovenaan. ULIZAR 1 staat nu eerste met 841 punten, Corleone 2 heeft er 832, kurt 2 staat op een gaatje met 795 op plaats drie. Hij heeft weer een leuk gaatje op Panter Simba op de vierde plaats, want de laatste twe cijfers staan omgekeerd op 759. Deef 3 is ook weer terug in de Top 5 met 756 punten.

Giro Budget RtB: Ook hier keren de sprintgiganten weer even terug! Lamanca 19 blijft eerste met 834 punten. Tweede is Corleone 2 met 805. ULIZAR 1 is derde met 790 en Tiktiksprint is ook weer terug als vierde met 786 punten. De top 5 wordt afgesloten met Joene 1 met 768 punten..

Tenslotte is er dagsucces voor eppie 1 met 410 punten. Hij bleef BIGPAP 1 tien punten voor en derde werd QUIXOTE 3 met 393 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De etappe van vandaag werd gekleurd door een makkelijk te controleren vluchtgroep van 2. De kanslozen heetten vandaag Paterski en Shalunov (de vierde die voor de tweede keer in de lange vlucht zat) Zij mochten vandaag lang in beeld rijden en de kruimeltjes weghalen. Ruim tien kilometer voor het einde werden ze bijgehaald en leek het uit te gaan draaien op een massasprint. Of toch niet?

Als het aan Pibernik lag niet. Hij sprintte namelijk weg van het peloton en ging winnen. Dacht hij. Helaas voor hem miste hij het bord van de laatste ronde en hoorde hij de bel niet. Hij stak zijn armen omhoog ter overwinning en zag toen dat de rest van het peloton doorreed en hem in ieder geval inwendig lachend inhaalde. Onsterfelijk moment dit!

De etappe zelf eindigde wel in een massasprint en de snelste sprinter won niet. Wel die ene met een driekoppige trein. Martinelli en Richezel leidden Gaviria in de gewenste positie en die maakte het kalmpjes af. De snelste sprinter werd namelijk tweede. Marezcko kwam ineens achter de brede rug van Greipel vandaan en haalde Gaviria pas net na de streep in. Sterk staaltje, maar gevalletje net niet voor de jonge Italiaan. Hij sprintte overigens voor het eerst in zijn loopbaan voor de hoofdprijzen. De tot nu toe zieke Bennett lijkt er weer doorheen te komen en werd derde.

In het algemeen klassement verandert er natuurlijk niets na vandaag. Jungels blijft het roze dragen. Dat zal morgen anders worden, want dan bestaat de finale uit een aantal venijnige heuveltjes en dient er heuvelop te worden geëindigd. Met de bonificatieseconden erbij zijn er dan nog genoeg die voor het roze in aanmerking komen.