Het 15+6 klassement wordt aangevoerd door Denemarken 3 met 475 punten.TOPPPPEEEEEEEE staat nu tweede met 13 punten minder en derde is DutchDennis 5 op 14 punten achterstand. Aan de waardevolle onderkant zullen er aan aantal teams wel niet op gerekend hebben dat Zhupa na zijn vlucht nog voldoende over zou hebben om één luttel puntje te pakken. Het aantal teams op 0 is gedaald tot 219, die virtueel € 4,57 waard zijn.

Bij het Budgetspel ook een nieuwe nummer één: JFX-Leibach heeft 476 punten, interbaku 1 staat nu acht punten achter en zizou7 2 heeft er negen minder.

In de Major League staat Pinokkio 1 eerste. Met zijn 380 punten blijft hij RastaNelson 1 nog twee punten voor. Schakel 2 is derde op 13 punten.

In de GiroRtB blijft de Top 5 bijna constant: ULIZAR 1 is nog steeds eerste met 570 punten, kurt 2 staat nu tweede (566), voor Deef 3 (543), JFX-Laibach 1 met 524 en Corleone 2 die de Top 5 sluit met 518 punten.

GiroRtB Budget Top 5: Hier bleef de gehele Top 5 intact. Het enige verschil is dat de derde plek niet meer wordt gedeeld. De stand is als volgt: Luitenant 2 (557), Lamanca 19 (545), Tiktiktiksprint (541), theicter 1 (528) en ULIZAR 1 (524).

Dagsucces was er voor wongo 1, die met precies 400 punten won. Meanisak 1 werd tweede op zes punten en Deef 1 en denemarken 2 bleven op de gedeelde derde plaats steken met 13 punten achterstand. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de etappe van vandaag gebeurde er heel lang erg weinig. Een kansloze groep van vier reed weg en kreeg maximaal 2,5 minuut. Een van die vier was Sbaragli, die nogal gefixeerd is op het tussensprint klassement. Nadat de eerste gewonnen werd, liet hij zich terugzakken. De andere drie gingen vrolijk verder.

Onder hen DE concurrent van Teklehaimanot voor wat betreft de vluchtkilometers. De Albanees Zhupa rijdt ook al voor de tweede keer in drie dagen langdurig in beeld. Tot 30 kilometer voor het eind hielden ze het vol en Zhupa heeft nu nog maar een kilometertje of 50, 60 achterstand in dat klassement. We zullen hem dus ongetwijfeld nog wel een paar keer in de eerste vluchtgroep zien de komende weken.

Tot tien kilometer voor de streep was men beducht voor de wind, maar uiteindelijk demonstreerde de Quick Step ploeg hoe een ploegentijdritje waaierrijden eruit moet zien. Onder impuls van klassementsknaller Jungels werd het beslissende gat gemaakt. Een andere hoofdrol ging uit naar sprintaantrekker Richeze. Eerst was sprinter Gaviria net niet attent genoeg bij het wegrijden, maar werd hij door Richeze naar de waaier gereden.

De waaier had op de streep nog 13 seconden over. Haas probeerde nog een sprint te voorkomen, maar kwam niet ver genoeg en werd vierde. Gaviria maakte het schitterend af, waardoor hij ook één dagje roze mag dragen. Tweede werd Selig en Nizzolo werd derde, nadat hij met de nodige moeite langs Richeze kwam, die vijfde werd. Jungels liet het een beetje lopen en kwam op drie seconden binnen.

Morgen is er een rustdag en dinsdag komt de eerste serieuze bergetappe. Dan wordt het koers voor alle klassementsmannen. De belangrijkste daarvan liepen alleen 10 seconden achterstand op Jungels op, want ze zaten allemaal in het peloton.