In het 15+6 spel handhaaft Looks Like Rain zich nog steeds op de toppositie met 1324 punten. Tweede is nu een ploeg met iets meer sprinters er in. Lei 1 haalt 50 punten in en staat er nog acht achter met 1316. Derde bleef kaiser sose 2 met 1301 punten.

Vandaag waren de beste sprintlijsten die van Kneutesprint en mankies 1. Beiden haalden zij 198 punten, omdat Selig en Albanese precies evenveel punten haalden als Selig in zijn eentje deed. Met Ferrari en Mezgec strandde MutinSprint2 op 196 punten en werd hij derde. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag sneuvelden er vier 0-puntenlijsten, waardoor er nog 112 overblijven die nu € 8,93 waard zijn. Het kruipt al gestaag naar het tientje toe. De schade werd in drie gevallen veroorzaakt door Albanese. Een lijst had echter Selig als eerste reserve staan en dat gebeurde net even iets te vroeg..

In het Budgetspel blijft mk187 2 op de eerste plaats met 1441 punten. Racing Aelst 1 heeft het wat beter gedaan vandaag en staat nu tweede met 1400 punten. Nummer drie is jarko 1 met 1394.

In de Major League ontlopen de eerste drie elkaar heel weinig. Forza-kratje heeft 1269 punten en ziet de beide nummers twee één punt dichterbij komen. D en G 2 en Jeroen Kramer 1 staan op 1265 nog slechts vier punten achter.

In het Giro RtB-ticketspel is Corleone 2 met 1515 punten eerste geworden. Hij is vandaag ook de enige nieuwe nummer één in alle klassementslijsten, De beste sprintlijst in de top is van ULIZAR 1 die nu 1467 punten heeft en evn nummer twee is. Derde staat Panter Simba met 1448. Tombaloe 1 heeft een wat meer allroundlijst en is een plekje gezakt. Nu staat hij vierde met 1444 punten. Molteni heeft met 1143 slechts één puntje minder en tot nu toe het laatste ticket.

In het RtB budgetspel blijft Lamanca 19 natuurlijk eerste staan met 1590 punten. De naaste achtervolger staat nog maar 64 punten achter. dat waren er gisteren 30 meer. Hankypanky 1 heeft nu 1526 punten en wisselt nu stuivertje met ULIZAR 1, die 1507 punten heeft. Corleone 2 staat vierde op 1497 punten. Joene 1 blijft vijfde met 1489 punten.

Het etappespel is vandaag gewonnen door Ivo 001 2 met 532 punten. Martinlaes 15 2 werd met 506 punten tweede. Bauhaus en Selig winnen het vandaag van Gibbons en Nibali. deruben 1 werd met 450 punten derde. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Het beloofde vandaag een saaie etappe te worden, die zou eindigen met een sprint. Vandaag heetten Firsanov, Marcato en – even later – Maestri de vluchtmakkers voor de kansloze vlucht. Het enige wat in de etappe verder het bekijken waard was, was de sprint tussen Polanc en Fraile om de blauwe bergtrui op de belangrijkste berg van vandaag. Nadat Polanc de sprint wellicht te vroeg aanging, ging Fraile er vrij gemakkelijk overheen en mag hij morgen de blauwe bergtrui aantrekken. De vlucht eindigde overigens toen Maestri zeven kilometer voor het einde als laatste werd ingehaald.

De Albanees Zhupa probeerde nog even tegen te stribbelen, maar die poging stierf in moed. De massasprint was deze keer echter maar 200 meter lang.
En natuurlijk was daar weer het magische duo van deze Giro. Richeze ging de sprint aan en werd vijfde, terwijl hij ploeggenoot Gaviria in een zetel afzette. Toen die eenmaal echt tempo begon te maken, was er voor de rest geen houden meer aan. Gaviria had één fietslengte over op Mareczko, die voor de tweede keer tweede werd. Bennett eindigde op plaats 3 en Bauhaus wist nog vierde te worden.

In het Algemeen Klassement had het toch een hele kleine wijziging tot gevolg. Er was een piepklein gaatje van zes seconden tussen de eerste en de tweede groep en Nibali heeft daarvan gebruik gemaakt. Hij staat nu dus vijfde met een heel klein beetje minder achterstand. Morgen hebben we nog het absolute biljartlaken van de Giro en dan zijn de sprintetappes over.