In het Vueltaspel blijft de Top Drie op dezelfde plek staan. Koploper Harvest en nummer twee Abdoe 4 haalden beiden 148 punten vandaag, waardoor hun onderlinge verschil zelfs niet verandert. Totaalscore: 1509 tegen 1505. Maar de nummer drie had Kruijswijk in zijn lijst in plaats van De La Cruz en haalde met een totaal van 1498 punten vandaag zes punten in.
De beste tijdritlijst van deze Vuelta is gemaakt door KwakkerIT en zijn 192 punten leverden 75 euro op. Jefke TT en Legstrong 8 bleven beiden op 191 punten steken. De eerstgenoemde
Kämna, Clement en De Gendt, terwijl dat Poels en Kruijswijk hadden moeten zijn en laatstgenoemde had Kämna in plaats van Poels.
Ook vandaag geen wijzigingen in de nulpuntenlijsten. Er blijven er zes met een virtuele waarde van € 333,33! Het wordt met de dag spannender!
In het Budgetspel maakte Zakarin vandaag het verschil. De nieuwe koploper Jekke 3 kreeg er de koppositie door. Via 187 vandaag heeft hij nu 1750 punten. Tweede is de koploper van gisteren en Kga dus nog steeds uit mijn bol. Via 139 punten staat de lijst nu twaalf punten achter. In totaal zijn het er nu 1738. Arsenal 3 steeg door Contador naar plek 3 en Mariano Piccoli deed hetzelfde door de Top Vier in de rennersuitslag te hebben. Het enige verschil met de koploper is, dat er daarna geen punten meer kwamen. Beide lijsten hebben nu 1731 punten. Met 221 punten was jmuhren 1 de hoogste van de dag. De lijst staat 62e met 1547 punten.
In de Major League staat Petse Kletse Pe nog steeds op de eerste plaats met 1498 punten, maar de lijst moet nu door het gebrek aan Jungels, Trentin en De La Cruz nu negentien punten inleveren. De kannibaal staat 1 nu tweede, omdat hij één punt meer haalde dan haboka 1. Haboka had De La Cruz namelijk niet in zijn lijst staan, waardoor de stand nu 1494 tegen 1493 is in het voordeel van de kannibaal! De hoogste dagscore was van ORDESA 1, die nu 36e staat met 1349 punten. Voor de prijzen zijn er echter 1406 nodig!
Ook in het Ticketspel verschillen de namen van de Top Vijf niet. De volgorde echter wel. Daar zorgden Contador en Poels wel voor. De nieuwe koploper is Jekke 1 met 1774 punten en ook de nummer twee, canidanes 1, had ze in zijn lijst opgenomen. Hij haalde met 176 punten zelfs nog één punt (De La Cruz) meer. Zijn totaalscore is 1756. Looks Like Rain bleef derde staan, omdat hij alleen Contador miste en heeft nu 1743 punten. Verliezer van de dag is de oude koploper Il Campioniss 1, want die had ze allebei dus niet. Met 1740 punten is de lijst nu vierde. De ondergrens is voor Rad van Ragusa, die nu vijfde staat met 1730 punten. De beste tijdritlijst is een directe bedreiging voor de heren tickethouders aan het worden. Via de 207 punten vandaag is de lijst naar de achtste plaats gestegen met 1686 punten.
Ook waren er niet veel nieuwe namen bij de tickets in het Vuelta RtB Ticketspel. Enric Mazzelpik haalde door Froome en De La Cruz de oude koploper PISTOLERO 2 weer voor heel even in. Die moest het doen met Nibali en Trentin vandaag. Het onderlinge verschil is slechts één punt: 1754 tegen 1753! Het lint wordt doorgetrokken met de nummer drie, want die heeft een totaal van 1752… Via 143 vandaag had de adelaar 1 als enige de Top Drie van de tijdrituitslag goed. Op de vierde plaats blijft Canidanes 1 met 1740 punten. De lijst bleef door Contador er bij te hebben in het spoor der Top Drie. Tenslotte kwam Jekke 1 door de goede prestatie van Poels op nummer vijf terecht met 1718 punten. Met 204 punten was asturias 1 de beste tijdrijder. Zijn lijst staat slechts op de 79e plaats met 1449 punten, dus een ticket lijkt me haast onmogelijk. Daarom maar deze eervolle vermelding!
Er waren vandaag twee mogelijkheden tot het behalen van dagsucces. Qua geld  was de hoofdprijs voor mullummer 1. Hij bleef met 604 punten fdl 1 en radre 1 met acht puntjes voor. Peter Koning maakte in beide gevallen het verschil. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Er waren vandaag ook maar liefst drie tickets te verdelen. Die gingen naar Gé Meijer 2, txelisgl 3 en Hummelbikers 1. De eerste had Poels in zijn lijst en de overige twee haalden het door Kämna als belangrijkste verschil. Gefeliciteerd alle drie!
De Derde Week begint met PGK CRI als koploper. Met 215 punten vandaag bleef de lijst fyzik 1 met achttien punten voor. De een had acht renners van de eerste tien en de andere had er maar zes. Hummelbikers had er maar vijf en staat nu op plaats drie met een achterstand van 28 punten.

Vandaag was het dus de dag dat Froome minuten zou gaan pakken! Maar in het begin zit er zelfs een Nederlander op de hotseat. Peter Koning startte als tijdritspecialist erg vroeg en had even de snelste tijd van 49″19. De eerste echte richttijd was van de jonge Duitser Kämna, die de tijd van Koning met 49 seconden overtrof. Maar ook hij hield de snelste tijd maar kort.

De Zweed Ludvigsson dook er met 48″07 nog eens 23 seconden onderdoor en was lang de snelste. Totdat Contador met een staande ovatie over de streep kwam en daarbij met een verschil van acht seconden heel even de snelste was. Ludvigsson eindigde zesde en Contador uiteindelijk vijfde. Net als Contador startte Zakarin erg snel en moest dat aan het eind een beetje bekopen door op de vierde plek te komen in dezelfde tijd als Contador. Hij was slechts honderdsten van een seconde sneller.
En eigenlijk overkwam dat Nibali ook, dat net even iets te snel starten. Hij wist het verval met 47″57 twee seconden te verminderen en werd derde. En onderweg was Wilco Kelderman tot driekwart van de race sneller dan Froome. Maar toen bleek de strategie van Froome vandaag. Rustig beginnen om iedereen kapot te rijden en niet helemaal vol gaan om gelijk drie minuten voorsprong te halen, maar calculeren. Zijn opzet slaagde, want hij won de tijdrit met een tijd van 47″00. Kelderman mocht de tweede prijs ophalen met een verschil van slechts 29 seconden.
Het werd een overal het algemeen goede Nederlandse tijdrit met Kelderman als tweede, Poels (die net zo reed als Froome) als zevende, Kruijswijk als veertiende en Clement, Terpstra en Koning als zestiende, zeventiende en achttiende. Schitterend gereden allemaal!
In het AK liep het verschil tussen de Rode Froome en Nibali op tot 1″58. Wilco Kelderman is nu derde met 2″40 achterstand en de nummer vier heet Zakarin met 3″07 achterstand. Wel iets ruimer dus, maar morgen komt er een slotbeklimming aan met maximaal stijgende stukken van 26%! Eens even kijken hoe alles zich dan gaat ontwikkelen!