In het Vueltaspel profiteerde de nieuwe koploper van het feit dat de klassementsrenners weer eens voor de overwinning streden. De Meul 8 heeft van de eerste elf alleen Woods en Oomen niet in zijn lijst, Via 172 punten heeft hij er nu 667; Tweede staat gouroucaribou 2 op 663 punten, terwijl hij vandaag slechts 119 punten haalde. Woods eindigde vandaag derde en dat is toevallig ook de naamgever van de lijst die in het Vueltaspel nu derde staat. Met 162 punten vandaag staat hij nu op 655!

De 75 euro gaat vandaag naar Fets Mountini, die met zijn 194 punten Cani zijn koffi één punt voorbleef. Van Garderen en Pozzovivo haalden één punt meer dan Aru. Nummer drie staat er weer één punt achter op 192. Dat was de vierde lijst van canidanes. Hij versloeg zichzelf doordat hij op de tweede plaats Lopez en Yates had en die haalden één punt meer dan Roche. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag was er dus ook relatieve rust van onze beroepsoverlevers met nul punten. Er was alleen Pedrero, die twee lijsten de kop kostte. Er zijn nu nog 54 lijsten over, die virtueel € 37,03 waard zijn.

Ook Poek64 1 is zeer tevreden, want de lijst behield de leiding in het Vuelta Budgetspel. Met 176 punten vandaag heeft hij 859 punten. Vibeman 5 staat nu tweede, omdat de nummer
drie ,alemao 1, zijn vizier iets meer op vluchtgroepen had staan. Vibeman 5 haalde 35 punten in vandaag en ging de nummer twee van gisteren voorbij: 846-817! Ook Mutin 5 zal hopen dat de klassementrenners meer voor de overwinning gaan, want met zijn 225 punten vandaag was hij de sterkste. In het AK steeg de lijst van 35 naar 7 en heeft nu 803 punten.

In de Major League staat Teka 1 nog altijd eerste. De volgorde waarin de klassementsmannen binnenkwamen was alleen een beetje nadelig voor deze lijst. Lotte Nora haalde als nummer twee namelijk 23 punten meer (166 tegen 143) en komt terug tot op één punt: 633 tegen 632. Nummer drie ging met 168 punten nog twee punten harder vandaag en zorgt ervoor dat de eerste drie nek-aan-nek staan met zijn 630 punten. De meeste punten werden echter gehaald door OVC vandaag. Met zijn 181 punten staat hij nu 39e in het AK met 545 punten. Voor een prijs zijn er 575 punten nodig, dus er is nog veel mogelijk.

In het RtB Vueltaspel doet bergje over 1 oude tijden weer herleven. Zijn klassementsrenners lieten hem weer redelijk voor de dag komen. Met 168 punten vandaag staat hij weer aan de leiding met een totaalscore van 860. e oude koploper ll Campioniss 1 haalde er slechts 113 vandaag en staat nu 831, Ook de nummer drie, turturelul 1, spinde garen bij de klassementssprint en kwam met 162 punten vandaag van de elfde naar de derde plaats met 827. Nummer vier is IKE 2, die via en 25e plaats met een 190-score op 824 uitkwam. Team Di Segho wist vijfde te blijven. Met een vrij matige 136 vandaag hield hij het laatste ticket vast met 820 punten. JAGO 1 heeft de topscore vandaag met 203 punten. Echt gevaarlijk is hij nog niet met de 93e plaats met 699 punten. Maar als klassementsmannen weinig mensen meer voor laten gaan is alles ook voor deze lijst nog mogelijk.

In het RtB Vuelta Ticketspel staat nu el_berries 1 nu als nieuwe koploper te boek. Met een matige score van 136 vandaag weet hij de nummer twee van de daguitslag Enric Mazzelpik (201 punten) nog net met twee punten voor te blijven: 853-851! BigBallsBauke is veel te afhankelijk van de vlucht en heeft vandaag slechts 117 punten behaald. De lijst staat nu op de derde plaats met 839. Looks Like Rain knalde er 169 punten tegenaan en stijgt van zestien naar vier met 810 punten. Luc Suijkerbu is op plaats vijf ook erg afhankelijk van vluchters. Ondanks zijn score van 121 heeft hij het laatste ticket nog steeds in handen via 808 punten, De puntenpakker van vandaag is luisofff 1 met 217 punten. Met de 290e plaats met 547 punten moet hij nog op veel van dit soort ritten en een goed AK hopen, om van deze ronde nog een succes te maken..

De geldprijs van de dag ging naar Ballondoshosp 1 met 512 punten. De lijst bleef pietertjesaga 2 voor. Die bleef op 485 steken, omdat Chaves, Oomen en Haig 27 punten meer haalden dan Woods, Van Garderen en Lopez. Derde werd Magneetrommaa 1 met 475 punten. Hij had Oomen, Nibali en Pozzovivo en die haalden tien punten minder dan De La Cruz, Van Garderen en Lopez. Overige winnaars gefeliciteerd!

Vandaag gingen er twee tickets uit. Allereerst de dagwinnaar van vandaag en dat is Luc Suijkerbu 1, die 503 punten haalde Tolhoek maakte mede het verschil vandaag. Samen met Nibali en Kruijswijk haalde hij drie punten meer dan Roche en Anton. Gefeliciteerd! Er waren echter gisteren drie ploegen op de eerste plek geeindigd en de hoogste van de drie was de op de vierde plek geëindigde Maders Minde geworden. Het grootste gedeelte van de winst kan verklaard worden door De La Cruz in zijn lijst te hebben. Bij deze gefeliciteerd!

In de etappe van vandaag gebeurde er jammer genoeg niet zo veel. Een groep van tien renners mochten er vandoor en kregen slechts een voorsprong van een kleine drie minuten. Cannondale-Drapac deed het werk vandaag om twee redenen: Woods kon dit karwei wel aan en de renners hoorden dat zij waarschijnlijk volgend seizoen geen ploeg meer hebben om in te rijden.

Veertig kilometer voor het einde reden Ludvigsson en Soler nog wel weg uit de kopgroep, maar ze werden zes kilometer voor het eind door het jagende peloton weer opgeslokt. Toen ging het peloton in razende vaart omlaag, totdat het begin van de slotmuur aanbrak. Die overgang was wel erg groot, Je knalde als het ware een diepe kuil in om daarna keihard tegen een steile muur op te zwalken.

Er waren onderweg nog wat kleine plaagstootjes van o.a. Bardet, maar die verhinderden niet dat de favorieten tot de laatste kilometer bij elkaar bleven. Toen ging Froome ervandoor, Chaves en Woods kwamen er nog achteraan en haalden hem bij. Froome plaatste echter nog een kleine versnelling en dat bleek de winnende te zijn. Chaves werd tweede en Woods derde. Ook verheugend is dat Kelderman zijn pech gehad schijnt te hebben, want hij werd vandaag zelfs vierde en hij kan de Top Tien op de elfde plaats weer ruiken! Oomen werd achtste vandaag en maakt tot nu toe een schitterende eerste Grote Ronde mee. In het AK staat hij zelfs twaalfde!

Froome blijft dus in het rood en heeft zijn voorsprong op Chaves met acht seconden vergroot. Die staat nu tweede op 36 seconden. Roche is nog steeds derde, maar heeft met 1″05 meer dan een minuut achterstand. Morgen is het rustdag en op dinsdag lijkt het weer een vluchtersetappe te gaan worden. Of ziet Nibali brood in een afdaling van twintig kilometer? We gaan het zien dinsdag..