In het 15+6 spel blijft Looks Like Rain koploper na deze vluchtersetappe. Hij staat met 1219 punten nu elf punten voor op nummer twee, de Hammies 1 met 1208 punten. Derde staat kaiser sose 2 met 1196 punten.

Het dagsucces was vandaag voor ploegen die achteraan in het algemeen klassement staan. De meest gespecialiseerde vluchtlijst van vandaag was JAGO vlucht met 172 punten. De aanwezigheid van De Plus in de kopgroep gaf de doorslag. Met elf punten achter werd Astanakijken dan ook tweede. Derde werd JojosOntsnapper met 153 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De vluchtetappe kostte ook acht lijsten het recht te mogen strijden voor € 1000,= van de nul-puntenjackpot. Plaza was de boosdoener vandaag en we houden nog 116 gegadigden over, die tot nu toe een virtuele waarde hebben van € 8,62.

In het Budgetspel verandert er wel het een en ander. Eerste is mk187 2 met 1259 punten. Tweed is nu jarko 1 met 1224 punten en derde had zijn naam mee tot ongeveer twee weken terug. In de geest van zijn naamgever schoot Pirazzi 1 vandaag namelijk het hardst op van de Top Drie. De beloning bestaat uit de voorlopig derde plaats met precies 1200 punten.

Rui Costa heeft nogal wat invloed vandaag bij de Major League. Dankzij hem stijgt forza-kratje naar de eerste plaats met 1165 punten. Jeroen Kramer 1 staat tweede met 1160 en D en G 2 is weer terug in de Top Drie met 1158 punten.

In het GiroSpel RtB hadden de vluchtersploegen een enorm voordeel vandaag. Eerste is nu afcaGeeke 1, die nu 1350 punten heeft. Corleone 2, de koploper van gisteren scoorde maar liefst 107 punten minder en staat nu tweede met 1337. Pannekoek 1 schoot bijna even hard op dan de nummer één en staat nu derde met 1307. Deze lijst deelt de derde plaats met Tombaloe 1 en vijfde blijft Styvar 3 met 1303 punten.

In het BudgetGiro RtB spel lijkt Lamanca 1 een hele complete lijst te hebben, want hij breidt zijn voorsprong verder uit. Nu staat hij eerste met 1429 punten. Naaste achtervolger ULIZAR 2 staat maar liefst 94 punten achter met zijn 1335 punten. Daarna wordt de concurrentie hevig, want hankypanky 1 staat op 1326 op drie, theicter 1 1321 is vierde en Joene 1 is met 1311 vijfde.

Het losse dagsucces was vandaag voor Meanisak met 557 punten. Bij de koplopers had hij precies dezelfde combinatie als de nummer twee, maar daaronder had hij viif renners, terwijl de nummer twee er maar twee had. Met 544 punten werd gabriteam tweede. Derde werd afcaGeeke 2 met 536 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In het Tweede Weekspel heeft Roblat 1 nog steeds de leiding met 241 punten, maar hij wordt fel op de huid gezeten door ploegen met de goede vluchters van vandaag. Tweede is nu tunkers 2 met 234 punten en derde staat nu JH 1. Hij had de volledige Top Vier in de etappe en heeft nu 216 punten.

Vandaag weer een korte bergrit en die staan meestal bekend om hun felle begin. Inderdaad werd het de eerste vijftig kilometer weer totale oorlog in het peloton, omdat iedereen in de vlucht van de dag wilde zitten. Er ontstond een groep van 25 renners, waaruit Fraile en Landa wisten te ontsnappen.

Op de laatste berg werd het tweetal ingelopen, nadat Landa nog even had geprobeerd weg te blijven. Dat lukte niet en even daarna werd hij gelost uit de kopgroep. Ondertussen zorgde De Plus voor een demarrage en kreeg Costa mee. Rolland en Fraile sloten later aan, want Fraile wilde die bergpunten ook nog wel hebben. Inderdaad kreeg hij die punten, want Rolland werd op het laatste stuk gezwind voorbij gesprint.

Maar inmiddels was er ook een koers binnen de koers begonnen. Pellizotti nam Nibali mee in zijn wiel en al heel gauw kon alleen de groep der favorieten het bijhouden. In de tweede uitdunning werden Thomas en Kruijswijk gelost, maar de rest der favorieten bleef bij elkaar tot over de streep.

Van voren probeerden er nog wat medevluchters bij Fraile en Rolland te komen, maar uiteindelijk lukte dat alleen Costa en Kangert dat. De rest begon er net wat te laat aan, want Visconti, die vijfde werd, en drie anderen haalden nog net het wiel van de eerste vier. Vierde werd Kangert, die mee was om zijn klassement wat te verfraaien. Derde werd Rolland, die ook al niet zo explosief is.

De gedoodverfde favoriet werd echter verrast. De al honderd kilometer voorop rijdende Fraile begon zeer onverwacht aan een schitterende machtssprint, waardoor Costa kansloos naar de tweede plaats werd verwezen. De hulde en de bloemen gingen vandaag dus zeer terecht naar de allerbeste vluchter!

In het Algemeen Klassement had deze rit geen gevolgen voor de Top Vijf. De komende twee ritten zullen dat zeker ook niet hebben, want de laatste twee sprintetappes komen eraan. Waarna er wel enkele sprinters zullen vertrekken, omdat daarna er voor hen geen eer meer te behalen is. En dan wordt het weer echt interessant!