In het 15+6 spel leidt ballerman 1 nog altijd de dans na vandaag met 884 punten. RastaNelson 2 steeg naar de tweede plaats en staat zes punten achter op 876 en hij wisselde stuivertje met de winnaars 1, die nu derde staan met 871 punten.

De hoogste dagprijs ging deze keer naar Nooitgedacht 1 met 181 punten. Met een dramatisch klein verschil van één punt werd Zeta S Bibione tweede met 180 punten. Het verschil werd gemaakt doordat Nooitgedacht Nibali en Dumoulin in zijn lijst had staan. Gibbons en Mezgec kwamen daar net een punt op te kort. Asterix 4 werd derde op 178 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Voor degenen met een absolute kneuzenlijst waren er niet veel gevolgen vandaag. Er viel er slechts één af vandaag. De 137 lijsten zijn virtueel een fractie meer waard dan gisteren: € 7,30 nu!

In het Budgetspel is Racing Aelst 1 nog steeds koploper. Door deze sprint heeft hij wel een grotere voorsprong genomen. Met zijn 1007 punten heeft hij nu maar liefst 66 punten voorsprong op nummer 2. Dat is nu CESARAAH met 941 punten. Derde staat Corleone 1 met 940 punten.

In de Major League staat RastaNelson nog altijd eerste met 836 punten, maar hij wordt zwaar op de hielen gezeten door die andere vaste Top Drie-klant Schakel 2. Met slechts één punt achter staat hij op 835 punten. Nummer drie blijft na vandaag ook hetzelfde (hij staat er alleen nog niet zo lang). D en G 2 heeft tien punten op RastaNelson goedgemaakt en staat nu op 821 punten.

De tickets in het Girospel: Tot nu toe staat ULIZAR 1 nog steeds eerste met 1135 punten. Hij vergrootte zijn voorsprong op Corleone 2 naar 35 punten. Toch een mooi rond getal, die 1100 punten! Nummer drie blijft ook hetzelfde. Panter Simba nadert Corleone 2 tot op twee punten met 1098. Deef 3 is weer terug op plaats vier en heft nog een enorm gat te overbruggen met slechts 1006 punten. De nieuwe nummer vijf is Lotte Nora met 990 punten. Ze delen die plaats overigens met twee andere teams. Als dat aan het einde van de Giro nog zo zou zijn, blijft het ongelofelijk spannend!

De Budgettickets: Ook hier is de Top Drie hetzelfde dan gisteren. Lamanca 19 heeft als koploper wel zijn voorsprong vergroot. Hij heeft nu 1129 punten en dat zijn er nu 52 meer dan de nummer twee Corleone 2, die 1077 punten heeft. ULIZAR 1 is derde met 1023 punten en wordt gevolgd door Pannekoek 1 met 1003 punten en showtime 2600 1 met 988 punten. Maar ook hier staan tot nu toe twee teams op plaats vijf…

Dagsucces is er tenslotte voor JAGO 1 met 441 punten. Tweede werden Arsenal 2 en boris 3 met 420 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De etappe van vandaag werd gekleurd door de meest kansloze aller kopgroepen, want Kozonchuk en Fonzi zijn op zijn zachtst gezegd geen veelwinnaars.Ze werden eerst nog vergezeld door Ponzi, maar het duo Fonzi en Ponzi werd door materiaalpech uit elkaar gehaald. Kozonchuck en Fonzi zelf werden na een vlucht van ruim tweehonderd kilometer ook weer teruggepakt.

Buiten een korte ontsnappingspoging van Koren drie kilometer voor het einde, wrong het peloton zich weer in allerlei bochten en posities om enerzijds veilig in de laatste bochtige kilometers terecht te komen en anderzijds de massasprint in een zo gunstig mogelijke positie aan te vangen.

En de massasprint werd een mastersprint inclusief linke laatste bocht, duwen, wringen en kwakken. Ewan ging vroeg aan en Bennett en Gaviria haalden hem bij. Er moest zelfs een finishfoto aan te pas komen om zeker te weten was wie er won. Uiteindelijk werd Bennett derde en kwam ook Gaviria net te laat op plaats twee. Ewan hield nog een banddikte over en won dus deze etappe.

In het Algemeen Klassement verandert er niets, maar morgen hebben we weer een andere etappe met een heuvelzone aan het einde en de aankomst is dan ook weer heuvelop. Maar dat kan Jungels ook wel aan, dus mijn verwachting is dat hij de roze trui zeker nog wel tot zondag houdt.