In het 15+6 spel is heft Looks Like Rain de koppositie weer overgenomen van Lei 1, die nu tweede staat. Met een overtuigender klimlijst heeft de koploper nu twintig punten voorsprong: 1622 tegen 1602! Derde staat kaiser sose 1 die een vergelijkbare lijst heeft met de nummer 1 en nu 1597 punten heeft.

De dagsuccessen waren vandaag Berg 1`en grindersclimb met beiden 205 punten. Hirt en Costa haalden even veel punten als Konrad, Anton en Formolo. GeertK 6 was derde met 202 punten, omdat Konrad, Costa en Formolo net wat tekort schoten vandaag. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Voor de nulpuntenlijsten had het vandaag allemaal geen gevolgen. Er blijven 89 gegadigden voor die Jackpot die virtueel nog steeds € 11,24 waard zijn.

In het Budgetspel heeft Racing Aelst 1 de koppositie overgenomen van de nummer twee, mk187 2 . Het verschil tussen hen was vandaag 39 punten en het onderlinge verschil is nu zeven punten: Aelst 1697 en mk 1690 punten. Derde blijft jarko 1 met 1689 punten.

In de Major League wordt de trend van vandaag niet doorbroken, want ook hier vervangen de nummers één en twee elkaar. D en G 2 neemt de koppositie over van forza-kratje door dertig punten meer te halen. Het staat nu 1573 tegen 1547. Derde werd Jeroen Kramer 1 door de gedeelde tweede plaats kwijt te raken. Hij heeft nu 1538 punten.

In het Giroticketspel beginnen er al scheuren te ontstaan in de Sprint Top Vijf. ULIZAR 1 staat nog wel eerste en loopt nog drie punten uit op de nummer twee, Corleone 2: 1706 tegen 1691. Beiden scoorden echter maar ruim veertig punten. Bluesbrother 2 komt slechts ruim dertig punten dichterbij en staat nu derde met 1679 punten. DutchDennis haalde echter 113 punten vandaag en heeft met 1678 punten nog maar één punt achterstand op de derde. Styvar 3 staat vijfde met 1667 punten.

Bij het Budgetticketspel zou ik eigenlijk niet weten wie Lamanca 19 onder normale omstandigheden nog van een ticket af zou moeten houden. Het zou een absolute wereldprestatie zijn als dat nog lukt volgens mij. Vandaag haalde hij 123 punten en vergrootte zijn voorsprong op de nummer twee tot 128 punten. De lijst heeft nu 1911 punten. Hij vergrootte zijn voorsprong op de overtuigende sprinterslijst van hankypanky 1, die nu 1783 punten heeft. Maar als ik even kijk naar de eerste vier lijsten die dertig punten of meer op Lamanca inhalen vandaag, kom je toch al gauw bij ZIZO uit. En die staat op de 109e plaats met 1395 punten. Tel uit je verlies! Nummer drie is ULIZAR 1, die ook aardig scoorde vandaag. Met 112 punten heeft hij er nu 1768. Corleone 2 zal hoogstwaarschijnlijk ook overspoeld gaan worden, maar staat nu nog vierde met 1737 punten. Mr Zorbas 1 staat vijfde met 1733 punten.

Dagsucces is er voor Cima Coppi 3 met 467 punten, Fets Namsram 1 is tweede op 458 punten. De nummer twee had wel de meeste punten van vandaag, maar verwachtte niet dat Dumoulin zou gaan winnen. Derde werd supercheva 1 die 430 punten haalde. Yates en De Plus haalden 28 punten meer dan Kangert en Costa.
Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Er was vandaag ook weer een dagticket te verdienen en dat ging vrij gemakkelijk naar nacbreda 2 met 534 punten. Het grootste verschil werd veroorzaakt door Kruijswijk vandaag wel te kiezen.

In het Tweede Weekspel nadert de ontknoping met nog één etappe te gaan. Lillard0 1 staat nog steeds eerste met 551 punten. Nummer twee staan De Nixers 1 en die had wel de beschikking over Zakarin en Reichenbach vandaag. De nummer één wordt bijgehaald tot dertien punten achter (538). PISTOLERO 2 werd ingehaald en staat nu derde met 524 punten. Die plek wordt echter gedeeld met Snuitje 1, die vandaag beduidend harder opschoot. Het wordt nog spannend morgen!

In de etappe van vandaag werd er ongeveer dertig kilometer lang oorlog gemaakt om in de kopgroep van de dag te zitten. Het was echter vlak tot de laatste berg en dus lieten de klassementsknallers en hun ploegen de groepjes niet ver weg komen. Uiteindelijk mochten drie kanslozen een kilometertje of 75 op kop rijden met een zeer beperkte voorsprong, voordat ze weer bijgehaald werden.

De eerste die op de laatste klim wat meer afstand kreeg dan twee meter, was Rosa. Zijn maximale voorsprong van vijftien seconden was echter bij lange na niet voldoende om aan de leiding te blijven. De groep werd daarna erg snel uitgedund door Anacona,

Nadat Zakarin nog een poging ondernam om weg te komen van de rest van de favorieten, was de beslissende uithaal voor Quintana. Hij reed weg van de rest, maar kwam nooit verder dan een seconde of negen. Het achtervolgende groepje van vier werd echter door de Roze Dumoulin weer vakkundig teruggebracht tot het achterwiel van de Colombiaan. In de slotkilometer viel Dumoulin aan en kon Quintana hem niet meer bijhouden.

In plaats van in te halen op Dumoulin, leverde hij weer tijd in. Quintana strandde namelijk op plaats vier op veertien seconden. Derde werd de iets later geloste Landa. En Zakarin begon de beslissende sprint van vandaag van kop af. Dumoulin bleek echter nog meer extra krachten te hebben vandaag en verwees Zakarin makkelijk naar plaats twee. Behalve de overwinning haalde Dumoulin nog eens tien extra bonifiactieseconden er bij!

Dumoulin verstevigt zijn voorsprong in het Algemeen Klassement tot 2″47 op Quintana. Derde staat nu Pinot op 3″25. Mollema had vandaag een slechte dag en heeft nu 1″44 extra verloren. Hij is drie plaatsen gezakt en staat nu zesde. Kruijswijk ging vandaag lekker, werd negende vandaag en is één plek gestegen. Hij staat nu elfde. Maar let op: de Giro is nog lang niet afgelopen en er komen nog een paar verschrikkelijke etappes aan. Maar hoe het ook afloopt, niemand kan meer zeggen dat we in Nederland geen ronderenners van kwaliteit hebben. Dat zit de komende jaren wel goed!