In het 15+6 spel is de Top Drie vandaag geheel intact gebleven. Looks Like Rain nog steeds eerste met 1209 punten. Op de tweede plaats staat Kaiser sose 2 nu negen punten verder achter en heeft er 1190, terwijl de achterstand van de nummer drie de Hammies 1 met 1188 punten geheel intact bleef.

De teams met de beste tijdritlijsten schoten vandaag natuurlijk het hardst op. Gagnez TT en jorishogtijd hadden allebei een verschillende combinatie, maar kwamen beiden op 185 punten uit. Nummer drie itturia 5 bleef hier één punt op achter met 184 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Niet echt verwacht, dat er vandaag nog 0-punten lijsten er aan zouden gaan, maar er waren twee lijsten met Hepburn. Twee anderen bleken de tijdritkunsten van Van Emden niet te kennen. Hoe dan ook, nog 124 lijsten hebben kans op de € 1000.=
Voorlopig zijn we daar met € 8.06 per lijst nog ver van verwijderd.

In het Budgetspel zijn er de nodige verschuivingen. QUIXOTE ging van de vijfde naar de eerste plaats met 1193 punten. De constante factor van vandaag heet El Bruto 1. Deze lijst bleef tweede en heeft nu 1190 punten. Deze 2e plaats wordt nu gedeeld met mk187 2 die met stip stijgt, omdat deze lijst van de negende plaats afkomstig was.

In de Major League staat Jeroen Kramer nog steeds eerste met 1150 punten. Fabsimoni 1 en RKHBS 1 staan beiden met 1144 punten op plaats 2.

In het Girospel voor de tickets is de nummer één kei- en keihard van de troon gestoten. Corleone 2 is nu eerste met 1324 punten. Tombaloe 1 steeg naar plaats twee met 1296 punten, terwijl Panter Simba op de derde plek bleef met 1263 punten. En de nummer vier stond eergisteren nog eerste. Met tijdrijden was het echter niet veel, want ULIZAR 1 haalde maar vijf punten vandaag en staat met 1253 punten nu vierde. Styvar 3, de nummer vijf schoot het hardst op van de Top Vijf met 107 punten en heeft nu 1246 punten.

Giro Budgetspeltickets: Lamanca 19 is voorlopig niet van de eerste plaats te slaan! Wel een matige 56 punten vandaag, maar met 1368 punten is er voor nummer twee Corleone 2 met 1302 punten nog wel een gat te overbruggen. Apex-predator 3 staat derde met 1283 punten. ULIZAR 1 laat zien totaal niets met tijdrijden te hebben, want ook hier schoot het absoluut niet op. Hier waren 54 punten het deel, maar met 1276 punten staat hij hier ook al vierde. Corleone 3 staat met 1261 punten vijfde en lijkt deze Giro tot nu toe het maximaal aantal tickets te pakken. Maar zover is het nog lang niet…

Dagsucces was er vandaag voor sandman 1 die met 554 punten haalde. Nummer twee was lommas 10 op 545 punten, Het verschil ontstond doordat de nummer één Van Emden en Kangert had en Amador in zijn eentje negen punten minder haalde. Nummer drie was Dacosta 2 met 516. Alle overige winnaars gefeliciteerd!

Er waren ook weer wat tickets verdeeld voor de RtB en die gingen naar Pistolero 2 (575), bic 1 (555) en Intergalactic 3 (549).

En we hebben zelfs nog een nieuw fenomeen: Het Tweede Weekspel! Roblat 1 heeft hier na vandaag met 196 punten een grote voorsprong op kurt 23 1 en Optims, die beiden met 155 punten beginnen.

De etappe van vandaag was een heuvelachtige tijdrit waarvan Tom Dumoulin van te voren zei dat deze tijdrit voor hem was gemaakt. Nadat Kiriyenka met val in de laatste bocht de richttijd zette, kwam Luis Leon Sanchez er uiteindelijk toch overheen. Zij werden uiteindelijk vijfde en vierde.

Toen kwamen de klassementsmannen. Thomas en Jungels zaten de hele rit al oorlog tegen elkaar te maken en Jungels trok uiteindelijk met zeven seconden aan het kortste eind. Thomas werd dus tweede nadat twee dagen geleden zijn schouder nog uit de kom was geschoten. Ook voor deze twee klasbakken werd pijnlijk duidelijk dat er maar één de beste kon zijn.

Dumoulin verpulverde hun tijden de gehele tijdrit door. Uiteindelijk was hij maar liefst 49 seconden sneller dan Thomas en slaat daarmee een dubbelslag. De concurrenten voor de eerste plaats lagen nog veel verder achter. Quintana verloor 2″53 en staat nu tweede met met 2″23 achterstand. Mollema werd derde in de tussenstand, doordat hij zijn verschil in de tijdrit wist te “beperken” tot 2″17. de achterstand op Dumoulin is voor Mollema 2″38.

Er zal dus nog veel moeten worden aangevallen om Dumoulin uit de roze trui te rijden, want op de laatste dag is er nog een biljartvlakke tijdrit van ongeveer dertig km. Dat belooft spektakel voor het verdere verloop van de Giro ‘D Italia!