In het RvC spel blijft RKHBS koploper met 751 punten. Hij ziet de concurrentie echter wel iets dichterbij komen. Heiner Maijer 1 scoorde vandaag zo overtuigend, dat de nummer twee het gat van 30 naar 19 punten kreeg. Met 732 punten heeft deze lijst een kleine voorsprong op HULK HOGAN 1, die 725 punten heeft.

In de strijd om de tickets vrat de kannibaal 1 de concurrentie op en ging van de derde naar de eerste plaats met 899 punten. Bocadillo Pedro, de koploper van gisteren blijft nog in de prijzen, want deze lijst staat tweede op 884 punten. Maar wie weet wat de slotetappe morgen nog zal brengen…

Dagsucces was er voor Placebos 1, die 460 punten haalde. Tweede werd Fets Namsram 1 met 440 punten. Het verschil zat hem in het aantal namen na de Top Acht. Placebos had een hogere combinatie met meer namen daarna. Fets Namsram werd met zijn overige twee lijsten trouwens derde en vierde… Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag hadden we een tijdrit over 24 kilometer rond het Big Bear Lake. De richttijd werd gezet door het jonge Italiaanse tijdrittalent Ganna, die met zijn 28″48 uiteindelijk vijfde werd. Hij mocht op de hotseat blijven zitten, totdat Dibben aankwam, die met 28″27 21 seconden sneller was. Dibben is een baanrenner, maar qua wegrennen was deze jonge Brit nog relatief onbekend. Zelfs zo onbekend, dat hij bij aankomst zelfs niet in beeld werd genomen. Je kon hem alleen op de hotseat zien zitten, maar na vandaag zal dat wel anders worden. Niemand wist namelijk zijn tijd meer te overtreffen en werd de winnaar van vandaag.

Wat er overbleef was de strijd om het klassement, waarin twee pechvogels waren te noteren. Morton verloor zijn witte trui, omdat hij twee keer van fiets moest wisselen. Dan nog negende worden met een verschil van 2″20, is een zeer grote prestatie. Gesink kwam onderweg een nog onbekend pechgeval tegen (er waren ook geen beelden van), verloor minuten en zakte uit de top tien van het klassement.

Degene die de tijd van Dibben het best kon benaderen, was Bookwalter. Hij strandde op slechts zeven seconden. Derde werd Talansky op zestien seconden en de zeer verrassende Bennett werd vierde op slechts achttien seconden. Bennett leek namelijk op achterstand te liggen, maar reed de longen uit zijn lijf op het laatste stuk.

En niet zonder succes, want Bennett – die nog nooit een World Tour zege haalde – staat nu op de eerste plaats in het klassement. Tweede is nog steeds Majka, die nu 35 seconden achterstaat en Talansky is derde op 36 seconden. Bookwalter is nu vierde op 45 en Boswell staat vijfde op één minuut.

Maar morgen is er geen normaal biljartvlak criterium, zoals altijd het geval is. Toch lijkt het een sprint te gaan worden, want eerst wordt er een kilometer of 40 gedaald, daarna volgt een heuvelrit op en af met twee bergen van de tweede en een van de derde categorie, waarna er een afdaling komt van een kilometer of 28. Door dat verraderlijke middenstuk zou het alle kanten nog op kunnen!