De Ronde van Duitsland is terug! De ASO heeft besloten om de koers van weleer nieuw leven in te blazen onder de naam Deutschland Tour. Te beginnen met een editie bestaande uit vier etappes tussen Koblenz en Stuttgart. Op dag 1 krijgen de sprinters een uitgelezen kans terwijl de ritten erna een heuvelachtig karakter kennen. Aan grote namen geen gebrek. Zo staan de nummer 1 en 2 van de afgelopen Tour de France aan de start: Geraint Thomas en Tom Dumoulin.

Het Deutschland Tour Spel 2018 gaat starten op donderdag 23 augustus 2018 om 12:00 uur.

Iedere deelnemer vult 15 basisrenners en 3 reserverenners in en stelt hiermee zijn eigen team samen. Als een renner niet start aan een etappe, dan neemt de eerstvolgende reserve zijn plaats in. De punten van de uitvaller blijven staan en de punten van de reserve gaan pas tellen vanaf het moment van invallen.

Het spel kost 5,00 euro per team en we starten met minimaal 300,00 euro aan prijzen met een eerste prijs van 66,08 euro (10 prijzen in het algemeen klassement).

Let op: er zijn geen etappeprijzen!

Ten slotte is er 5,00 euro gereserveerd voor de beste subleagues (5 euro) waarmee je samen met vrienden, kennissen, familie en collega’s een leuke extra prijs kunt winnen.

De Deutschland Tour heeft een sterk deelnemersveld. Op de startlijst staan onder anderen: Tom Dumoulin, Geraint Thomas, Romain Bardet, Matej Mohoric, Pascal Ackermann, Ben Hermans, André Greipel, Richard Carapaz, Alvaro Hodeg, Maximilian Schachmann, Marcel Kittel, Wout Poels en Max Walscheid.

Om de nieuwe spelers op Zweeler wegwijs te maken hebben we een tutorial geplaatst op Zweelernieuws die je helpt om te navigeren tussen spellen, je account te beheren, teams te betalen enzovoort. Klik hier om er direct heen te gaan.

We verwachten, zoals altijd, nog wijzigingen op de startlijst, dus houd deze in de gaten.