In het TdF spel hebben we weer een nieuwe koploper. GC helte stond gisteren nog derde, maar steeg met een standaardlijst naar de koppositie met 528 punten. Nummer twee is proust 1 met 523 punten en De Bus 2 werd met meer van hetzelfde (allen 132 punten vandaag) derde met 522 punten.

De honderd euro ging vandaag naar Spitzzz 2, die maar liefst 172 punten scoorde vandaag. Deze lijst bleef acht deelnemers negen punten voor. En inderdaad maakte Van Speybrouck vandaag het verschil. Dat het een onverwachte uitslag was, vertaalde zich in de plaats die Spitzzz 2 inneemt. Na vandaag staat hij 3312e met 433 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De onverwachte uitslag bracht ook een slachting in het aantal 0-puntenploegen teweeg. Die gingen namelijk van 246 naar 111, die nu virtueel € 13,51 waard zijn.
De heren Sieberg, Mori, Teunissen en Bole waren hier grotendeels verantwoordelijk voor.

In het Budgetspel is de nieuwe nummer één tevens een van de twee dagwinnaars. De lijst 2gc11sp2tt leidt de dans met 704 punten. Tweede is IP2W 1 met 651 punten en derde staat bestfinish 3 met 638 punten. De andere dagwinnaar met 207 punten waren de Klasbakken 1. Die lijst staat nu 32e met 556 punten.

Net als in het hoofdspel zijn ook hier de standaardlijsten met 132 de koplopers. Panter Simba blijft eerste (nu met 547), Teka 1 blijft tweede (nu 538) en Petse Kletse Pe stijgt van de vierde naar de derde plaats met 531 punten.Dit omdat Vlugge Huipie geen vertrouwen had in Kristoff en dat zal hem nog wel eens parten kunnen gaan spelen. Nu zakte hij al van plek twee naar plek zestien… Het hoogste aantal punten werd vandaag gehaald door forza conti 1 met 149 punten. Hij staat nu 34e met 498 punten.

Ook bij het RtB Tour spel vierden de standaardscores (dit keer rond de 182) hoogtij. Clcokwise 1 is nu echter alleen eerste met 712 punten. Medekoploper JFX-Laibach 1 rookte een zware pijp vandaag. Deze lijst is niet in het gelukkige bezit van Démare en is buiten de tickets gezakt. Tweede is eefje 1 met 676 punten.Maar JFX-Laibach heft ook zijn tweede lijst (met Démare) nog in het vuur en staat nu gedeeld derde met Tomba La Bomba. Beide ploegen hebben nu 674 punten. De nummer vijf is Rimiro 2 en die heeft 672 punten. De hoogste score was 211 punten vandaag en die werd gehaald door supergrok 1, die nu met 595 punten 61e staat.

In de Top 3 van het RtB Budgetspel staat het SalvoTeam84 1 nog steeds bovenaan.met 676 punten. Eigenaar SalvoTeam84 staat na vandaag zelfs drie keer in de Top Tien. De nummer twee haalde met 191 punten tien punten meer dan de standaardscore en heeft nu 656 punten. Dat is nu DutchDennis 1 .Derde is Poenke Petse Pe met 648 punten. Petit Paddy profiteerde het meest van de onverwachte uitslag met 221 punten. De lijst kwam niet verder dan de 160e plaats met 448 punten, terwijl voor een ticket tot nu toe 594 punten nodig zijn.

Het dagsucces was vandaag voor Edjahh 1. Hij bleef GustavoFring 1, de nummer twee, voor door Démare als juiste winnaar te voorspellen: 497 tegen 467! Derde werd Jasperwielren 1 met 450 punten. Overige winnaars gefeliciteerd!

Vandaag was het voor het grootste gedeelte een saaie koers. Van Keirsbulck ging ervandoor en merkte tot zijn ontzetting dat hij NIEMAND met zich meekreeg. Hij ging dan maar alleen door en heeft morgen het rode rugnummer, wat premies en veel televisietijd. Na een maximale voorsprong van dertien minuten, was zijn solorit na 190 kilometer voorbij. Op 16 kilometer van het einde kon het positioneren beginnen.

Natuurlijk was er geen ontsnapping meer mogelijk en hoewel er renners gevaarlijk langs de kant reden en er een paar gevaarlijke bochten waren geweest, leek het peloton ongeschonden aan de laatste kilometers te beginnen. Maar het bleef nerveus en toen vielen de heren maar op een recht stuk. Geletruidrager Thomas lag erbij en onze sprinthoop Groenewegen werd erdoor op gehouden. Maar dat was nog niet alles.

Het kleine groepje wat overbleef om voor de winst te sprinten, gebruikte namelijk de hele breedte van de weg en dat werd Cavendish uiteindelijk fataal. Hij zocht een heel klein gaatje dat er bijna niet was en kwam toen de elleboog van Sagan tegen. Cavendish viel in de hekken en nam de heren Degenkolb en Swift met zich mee.

Er was zeker iets mis met de actie van Sagan en hij werd terecht teruggezet naar de laatste plaats van de groep, samen met een tijd- en puntenstraf. Ik denk dat dit een goede straf is, omdat ik ook niet weet wat Cavendish bezielde door op die positie een inhaalactie in te zetten. Dan vraag je er in wezen ook om! Daarom ben ik nu ook ontstemd. Na het schrijven van dit verslag is namelijk besloten om Sagan toch uit de Tour te zetten! Heel jammer!

Net als op televisie sneeuwt het ook in dit verslag allemaal onder, maar er was ook nog een sprint voor de overwinning. Démare was vandaag absoluut de sterkste en haalde op een superieure wijze voor de teruggezette Sagan zijn eerste Touretappe binnen. Tweede werd uiteindelijk Kristoff en de derde plaats werd voor Greipel.

Thomas viel binnen de drie kilometer en blijft in het geel rondrijden. Hij zal morgen zeer lang meegaan, want zijn val leek zonder erg. Morgen gaan we de allereerste aankomst bergop beleven. Als de renners klaar zijn met het Plateau van de Mooie Meisjes, zal het klassement danig door elkaar geschud zijn!