In het TdF spel blijft Edvald de Eend de trotse koploper. Hij breidt door o.a. Uran in zijn lijst te hebben zijn voorsprong met zestien punten uit. Met 2147 punten staat hij nu 33 punten voor op De Kannibali 2, die 2114 punten heeft. Derde staat nog altijd Radar 3 met 2108 punten. Als het morgenavond een massasprint wordt, kan er dus nog van alles gebeuren.

De hoofdprijs van honderd euro werd vandaag binnengesleept door Jefke TT. Met 171 punten bleef hij Jan links 2 met twee punten voor vandaag. Chavanel eindigde twee plekken boven Sütterlin. Overige winnaars gefeliciteerd!

Morgen wordt het nog zeer spannend voor twee deelnemers die nog een nulpuntenlijst hebben. Wordt het een normale sprint of komt er in extremis nog een vreemde eend in de Top Twintig van de sprint? Het gaat om € 1500,= ,€ 750,= of niets!

In het Budgetspel staat Team Di Segho nog altijd bovenaan, maar hij heeft Froome niet in zijn lijst staan. Hij heeft nu 2462 punten en staat nog 79 punten voor op Huib Evers 1, maar zal dat nog voldoende zijn als het AK van de Tour er bij op wordt geteld? We gaan het zien morgen. Ook de nummer drie vormt nog een bedreiging. Etika overtuigde vandaag en heeft 2365 punten. De tijdritspecialist was Este ano TOCA met 157 punten. Ook deze lijst komt nog in aanmerking voor een hele leuke prijs, want die staat nu achttiende met 2133 punten.

In de Major League zou het wel erg sterk zijn als onze vaste koploper ORDESA 1 de eindzege nog zou ontgaan. Met zijn 2256 punten staat hij nog steeds 106 punten voor op Meul 1, die 2150 punten heeft. McMike steeg van zeven naar drie met 2141 punten. De tijdritspecialist van vandaag is kansloos voor een prijs. Met 81 punten heeft forza conti nu 1902 punten en staat de lijst daarmee nu op de 123e plaats.

In het Rtb Ticketspel is mieres100 1 nog steeds de beste met 2600 punten. Hij leverde vandaag echter 70 punten in op de nieuwe nummer twee. Met 107 punten vandaag staat two_headedboy 1.tweede met 2585 punten. Derde staat p.pitch uit s 2 met 2544 punten en ook die lijst haalde nog 25 punten in op onze koploper. De dagoverwinnaar is Fiebelotte 3 met 150 punten, maar die lijst staat 402e met 1899 punten. Voor een ticket zijn er 2482 punten nodig.

In het Rtb Budgetticketspel is Celine nog steeds koploper, maar ook zonder AK wordt de lijst nu bijna ingelopen. De nummer twee ,11eleven11 1, haalt 35 punten in vandaag en staat er nu al maar twee achter: 2307 tegen 2305! Op de derde plaats scoort ook ironfish 1 slecht, want met 22 punten heeft deze lijst er maar zeven meer dan de koploper. Hij staat nu derde met 2221 punten in totaal. Of de dagwinnaar van vandaag nog een kans heeft op een prijs is twijfelachtig. Bertaldis had vandaag 147 punten en heeft er in totaal 1940. Voor een ticket zijn er 2086 bij, die als hij een goed AK draait, is er voor Bertaldis nog van alles mogelijk.

Het dagsucces ging vandaag is voor Arrows 1, die 38 punten voorsprong heeft op mathis 1: 489 tegen 451. Het grootste verschil wordt gemaakt doordat Arrows 1 zes renners van de eerste acht heeft. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag waren er drie tickets te verdienen en die gingen naar Il Campioniss met 487 punten, annabennis 2 met 476 punten en De pakhaas 1 met 459 punten. Allen gefeliciteerd! De lijsten hadden alle drie vijf renners bij de eerste zes en bij de rest lagen de punten meer verspreid over de 25 renners, die punten halen.

Nog steeds staat vonlaak 1 eerste. Winst begint onderhand wel verdiend te worden voorhem, want hij staat vanaf dag twee als eerste. Weer heeft de lijst het geluk dat de tegenstand uit het achterveld komt. Zelf haalde hij 85 punten en heeft er nu 651. Tweede is tunkers 4, die van zestien naar twee stijgt.Via 143 punten heeft hij er nu 632. Nummer drie komt van de twaalfde plaats en jojoot ook wat af. Team Moora heeft nu 603 punten.

De eerste richttijd werd al vroeg gezet door Phinney, die ongeveer een uur de snelste bleef. Maar toen kwam Maciej Bodnar om de hoek kijken. Die verpulverde de tijd van Phinney door bijna een minuut sneller te zijn. Met zijn 28″15 mocht hij op de hotseat gaan zitten, die tot de Giro nog de Jos van Emden seat werd genoemd.

En de tijd verstreek maar en verstreek maar. Toen kwam zijn landgenoot Michal Kwiatkowski om de hoek kijken. De meesterknecht van Froome was twee derde van de tijdrit sneller dan Bodnar, maar was in de afsluitende afdaling een luttele seconde te laat kwam. Bodnar bleef dus eerste en voor de rest kwam niemand meer in de buurt, Het was wachten op de geletruidrager, Chris Froome. En hij wist het lang spannend te houden. Bodnar moet bibberend op de seat hebben gezeten, want het eerste stuk was Froome sneller. Maar daarna verloor ook Froome tijd en werd uiteindelijk derde op zes seconden van Bodnar.

Froome blijft in de gele trui en Uran wordt na een degelijke tijdrit met hachelijke voorlaatste bocht tweede. Bardet had vandaag een enorme ineenstorting en verloor tijd. Zelfs zoveel tijd, dat zijn podiumplek in het gedrang kwam. Tot enorme opluchting van hem, wist Bardet nog slechts één seconde voor Landa te blijven. Omdat niet te verwachten is dat Landa morgen mee zal sprinten op de streep en onderweg zal Bardet wel derde blijven.

Morgen nog wat grappen, tien rondjes over de Champs-Elyséé en hoogstwaarschijnlijk een massasprint en dan zijn de heren renners weer klaar met de Tour van dit jaar!