Er was vandaag bij de ploegentijdrit een dagetappe, die werd gewonnen door twee ploegen. Grand Vuelta en Stage 1 zijn de winnaars vandaag met 238 punten. Zij bleven tontonstou 1 met vier punten voor. Het verschil lag in het BMC wel of niet hebben. Doordat de nummer drie BMC wel had en slechts de eerste twee. De winnaars hadden de nummers twee, drie en vijf van de daguitslag. De combinatie eronder was net niet voldoende om de winnaars in te halen.

De eerste etappe van de Vuelta betrof een korte ploegentijdrit, die aan de beelden te zien erg technisch was. In het begin was er een smalle strook, die de renners door een middeleeuwse arena leidde. Daarna kwamen er voor de beklimming van 2,4 kilometer (Roche van BMC kwam als eerste van de snelste ploeg over die streep, dus de bergtrui is voor hem) wel erg veel bochten en smalle straatjes, waarin drie valpartijen werden genoteerd. De raarste was van Tolhoek van Lotto-Jumbo, die over de kop sloeg. Het zag er nogal eng uit, want volgens mij ging De Tier, die achter hem reed, recht over hem heen. Later viel Tolhoek echter nog voor een tweede keer en werd dus de grootste pechvogel van de dag. Lotto-Jumbo eindigde na deze consternatie dan ook op een teleurstellende vijftiende plaats.

Opvallend was de derde plaats van Sunweb. Kelderman en de zijnen bleven zelfs de Sky-ploeg met honderdsten van een seconde voor. Ze bleven ook heel dicht bij de andere twee favoriete ploegen. Quick Step Floors werd namelijk tweede met een tijd die slechts drie seconden sneller was. De wereldkampioenen van BMC bleven slechts negen seconden voor Sunweb en wonnen de tijdrit, waardoor de als eerste over de finish komende Dennis de eerste rode trui van dit jaar mag aantrekken.