Radar 3 lijkt in het TdF spel toch een uitgebalanceerder lijst te hebben dan ik had gedacht. Ook na de tweede bergrit op rij blijft hij bovenaan staan. Met 114 punten vandaag heeft hij er nu 1623. De lijst heeft wel geluk, dat de concurrentie nog uit het achterveld moest komen. De nieuwe nummer twee is daar een goed voorbeeld van. Bart Boos 2 stond gisteren zelfs nog 21e. Hij haalde vandaag 28 punten in en staat nu tweede met een totaal van 1594. Derde is DanielsWellink 8, die door Bart Boos werd ingehaald, omdat hij slechts 85 punten haalde vandaag en nu 1584 punten heeft.

Deze puntentotalen waren natuurlijk te slecht voor de honderd piek, want daar vochten alle bergspecialisten natuurlijk voor. De beste van hen was vandaag Arrugaeta, die 204 punten haalde. Daarmee bleef hij Ikik vier punten voor. Uran en Ullissi haalden vier punten meer dan superknecht Kwiatkowski in zijn eentje. In het AK staat de dagwinnaar nu 5309e met 961 punten, maar de dagbuit is binnen! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

En weer blijven er achttien nulpuntenlijsten over, die nog steeds mogen hopen op € 83,33. Maar in het weekend komen er misschien weer enige tricky overgangsritten aan…

In het Budgetspel staat het Team Di Segho bovenaan en verstevigt zijn voorsprong met 61 punten, doordat er twee pure sprinterslijsten achter hem staan. De koploper heeft nu 1909 punten. Nummer twee is nog steeds IP2W op gepaste achterstand met 1840 punten en derde is nog steeds jayden 3 met 1799 punten. De eerste van vandaag haalde met 214 punten in een keer 119 punten op de koploper in. CaioDiCeco 1 staat echter nog steeds 753e met 1114 punten.

In de Major League houdt ORDESA 1 zijn abonnement op de eerste plaats ook nog steeds geldig. Hij loopt vandaag elf punten uit op jayden 1 die tweede staat: 1704 tegen 1650! De derde is nu de kannibaal 2, die zeven punten inloopt op ORDESA 1. Hij heeft nu 1637 punten. De 116 van de koploper was trouwens behoorlijk hoog, want de echte specialist had er vandaag ook maar 144! Dat was Baldotas 1, die geen enkele bedreiging is in het AK, want hij staat 165e met 1139 punten.

In het RtB Ticketspel is Wendela nog steeds koploopster. Erg lang zal dat waarschijnlijk niet meer duren, want ze heeft gezelschap gekregen van p. pitch uit s 2 en die gaan veel overtuigender vooruit. Met 54 punten meer voor p. pitch vandaag (127 tegen 73) staan beiden nu op 1945 punten. Op de derde plaats ging mieres100 1 zelfs nog harder, want met 158 punten vandaag heeft hij zijn achterstand op de koploper tot één punt gemillimeterd. Hij heeft nu 1944 punten. Weer is rammstein66y 1 de sterkste vandaag. Met 212 punten steeg hij naar de 337e plaats met 1524 punten. Voor een ticket zijn er 1907 punten nodig.

Zo,n beetje overal zijn de verschillen door Quintana gemaakt vandaag, Ook in het RtB BudgetTicket spel. De nieuwe nummer één, ironfish 1, haalde 42 punten meer dan de nieuwe nummer twee, De Las Cuevas 1. Ironfish had Quintana namelijk wel. De stand van beiden: 1814 tegen 1812.Celine is de nieuwe nummer drie en staat nu op 1786 punten. Bip 1 schoot vandaag het hardste op met 188 punten, In het AK staat hij 337e met 1195 punten, Voor een ticket heb je er toch al 1654 nodig.

Luc Suijkerbu 1 zorgt voor een leuk dagsucces, want hij werd eerste vandaag in de dagetappe. Barguil als winnaar raden bracht hem precies 28 punten boven de sterkste totaallijst. Dit keer moest RonAriFeMan 1 genoegen nemen met plek twee. Overige winnaars gefeliciteerd!

Het losse dagticket werd wel weer gewonnen door de lijst met de beste dagscore. Clean Bandits en ook hier maakte Quintana, overigens samen met Meintjes het verschil. Gefeliciteerd!

In de Tweede Week blijft fdl 1 aan kop. Maar een erg uitgebalanceerde lijst lijkt hij niet te hebben. Slechts 119 punten brengen hem tot 684 punten. Eens kijken of tunkers 1 het de komende twee dagen beter kan doen. Vandaag haalde hij maar liefst 172 punten en heeft hij met 680 nog slechts vier punten achterstand. Styvar 5 is al ingelopen, want die stond gisteren nog tweede. Met 657 punten heeft hij een klein achterstandje. In het weekend komen er nog twee venijnige overgangsritten aan, dus er kan nog van alles gebeuren hier!

Vandaag was het de Franse nationale feestdag en er stond een etappe op het programma die het nodige spektakel beloofde. En dat kwam er ook meteen van. De Fransen Barguil en Voeckler openden het vuur vanaf de streep en daarna stopte niemand meer. Op de eerste berg waren het echter De Marchi, Gilbert en Chavanel die de aanval hadden overgenomen en de eerste echte ruimte kregen.

Nadat De Marchi vond dat het allemaal sneller kon en er op de eerste berg alleen vandoor ging, plaatste Contador een van zijn vermaarde vroege aanvallen. Zelf wint hij er zelden mee, maar anderen kunnen er wel door verliezen. Landa begreep dat het beste en sprong met Contador mee. Ook de vluchter van de eerste kilometers Barguil haakte zijn karretje aan.

Degene die de aanval het best wist te beantwoorden was Nairo Quintana, die in het klassemnet naar de achtste plaats was gezakt. Kwiatkowski counterde en De Marchi zakte langzaam helemaal weg in het moeras der aanvallers. Op de tweede berg kregen beide groepen nog veel meer voorsprong. Contador en Landa begonnen de derde klim met een voorsprong van 2″45 en Quintana en Barguil stonden vijftig seconden achter.

De twee groepjes kwamen echter snel bij elkaar en achter hen begonnen er wat subtoppers zich zorgen te maken om hun positie. Meintjes wilde de Top Tien niet uit en ging rijden, Dan Martin demarreerde enkele malen en ook Uran probeerde wat. Froome deelde ook een speldenprik uit, maar het ging voor vandaag om de ereplaatsen.

De eerste vier bleven bij elkaar en het punt waar het ook verwacht werd, bracht uitkomst in de finale sprint. Contador nam een krampachtig binnenbochtje en Barguil knalde er erg wijd buitenom volledig langs. Iedereen bleef overeind en Barguil won makkelijk. Het bracht hem behalve de overwinning het heldendom op! Want als Fransman op de Franse Feestdag een etappe in de Tour de France winnen, levert eeuwige roem op! Quintana wist overigens Contador op het laatste rechte stukje te passeren en werd tweede. Landa streek op de vierde plaats zijn gewenste terreinwinst in het klassement op. Achter hen kregen Dan Martin en Simon Yates toch een klein gaatje. Met zes seconden achterstand reden Kwiatkowski en Froome als eersten van de favorietengroep over de streep.

Weinig verandering aan de top. Landa staat nu vijfde en voor de rest ontstonden er geen (tijds) verschillen. In het weekend komen er nog twee venijnige overgangsritten aan. Is het toch voor de aanvallers of blijven de favorieten hun hoofdrol pakken? We gaan het zien…