Na de bergrit van vandaag blijkt dat de lijsten waar de sprinters de overhand hebben nog een marge hadden opgebouwd. Daardoor staat Radar 3 nog eerste met 1509 punten, alhoewel hij slechts 123 punten haalde vandaag.  DaniëlsWellink8 ging nog acht punten harder en is gestegen van zes naar twee Met tien punten achterstand staat hij nu op 1499. Buffels 2 weet op de derde plek nu al wat voorsprong verliezen is. Met slechts 99 punten vandaag heeft hij nu 1483 punten. Socrates’s Cock haalt in een keer een achterstand van 32 punten goed en komt goed omhoog vandaag.Via plaats 18 naar de gedeelde derde met 1483 punten.

Honderd euro gaat er vandaag naar BMCS Bergje op, die vandaag 202 punten haalde. De lijst hield maar liefst vier lijsten evenzovele punten achter zich. In drie gevallen werd het verschil door Bennoot veroorzaakt. Nummer vier had Barguil in plaats van Bennett. Overige prijswinnaars gefeliciteerd! De plaats in het AK van BMCS is echter nogal laag. Zijn specialisatie komt deze Tour namelijk niet bijster vaak voor en dat drukt zich uit in een 5545e plaats met 745 punten.
Vandaag bleven de nulpuntenlijsten weer eens constant in aantal. Het blijven er achttien, die nog steeds op € 83,33 mogen hopen.
In het Budgetspel heeft Team Di Segho voorlopig de meest uitgebalanceerde lijst uitgedokterd. Met 161 punten vandaag haalt hij de voltallige Top Drie in en staat nu aan kop met 1814 punten. De status van sprinterslijst lijkt IP2W nu al danig te nekken. Met maar liefst 104 punten minder (57) is het opgebouwde gat ineens een achterstandje geworden. De lijst staat nu tweede met 1806 punten. Jayden 3 staat bijna precies tussen de nummers één en twee in met 103 punten vandaag en is nu derde met 1762 punten. De meeste punten waren vandaag voor Snorzel 1. Die had er 232 en staat nu 301e in het AK met 1287 punten.
In het Major League spel blijft ORDESA 1 op de eerste plaats staan. De ploeg die gisteren nog op de gedeelde eerste plaats stond, jayden 1, levert vandaag 43 punten in door het missen van Uran en Bennett. Hij moet genoegen nemen met plaats twee met 1545 punten. Derde staat ironfish 1. Hij haalde tien punten terug op jayden 1 en heeft nu met 1518 punten nog 27 punten achterstand op de nummer twee. Speed skating 2 had met 165 punten de meeste vandaag. Hij staat nu 21e in het AK met 153 punten.
Nog steeds staat Wendela aan kop in het RtB Ticketspel. De vraag is wel hoelang dat nog gaat duren, want ze haalde maar 111 punten vandaag. Maar het aantal van 1872 totaal is nog altijd genoeg voor de toppositie.De concurrentie komt niet van de nummer twee af, want de kannibaal haalde vandaag nog zeven punten minder. 1858 punten zijn zijn deel. Maar de concurrentie komt wel van de nummer drie in de stand, Die had namelijk de tweede dagstand met naar liefst 216 punten en dat is p. pitch uit s 2. Hij ging vandaag van 36 naar drie en heeft nu 1818 punten.. De hoogste stand van de dag werd behaald door rammstein66y 1 met 225 punten. De echte specialist maakt in het AK echter niets klaar: 1312e met 1312 punten. Voor een ticket zijn er echter 1786 punten nodig.
Tijdrijders zijn wat beter als het bergop gaat, dus heeft De Las Cuevas 1 de koppositie weer overgenomen. Via 138 punten heeft hij er nu 1740 in totaal. Tweede is dspiky die er nog achttien meer haalde vandaag, In totaal zijn dat er nu 1711.En ironfish 1 ging nog wat overtuigender. Met 183 punten zit hij in de Dag Top Tien en daardoor staat hij nu derde met 1710 punten. De hoogste score van vandaag was 196 punten. Die werd behaald door jayden 1, die nu 99e in het AK met 1367 punten. Voor een ticket moet je nu 1606 punten hebben.
Het losse dagsucces is een leuke uitroep voor de vraag wie er vandaag ook alweer won, want dat was ooooo 3. De lijst bleef WIN PEYRAGUDES met zeven punten voor: 542 tegen 535. Beiden hebben hun plek overigens te danken aan winnaar Bardet. De nummer drie, Hermitage 1, had de meeste dagpunten. Dat was vandaag dus niet genoeg. Simon Yates haalde zeven punten meer dan de Latour-Bennoot-Vuillermoz combinatie. Overige winnaars gefeliciteerd!
Ook was er een dagticket voor de RtB te winnen. Die ging vandaag naar elbufalo 1, die Bardet als juiste winnaar koos en daardoor 28 punten voor de nummer twee eindigde.
In de Tweede Week worden de sprintlijsten weggevaagd en staat fdl 1 nu eerste. Via 155 punten vandaag heeft hij er nu 565!  Op de tweede plaats ging Styvar 2 nog vier punten harder en die heeft nu 531 punten. Hij deelt plaats twee met Winni 1, die het met dertien punten meer dan de koploper nog wat overtuigender deed.
In de bergetappe van vandaag viel het verwachte vuurwerk lange tijd toch ook weer wat tegen. De vroege kopgroep van twaalf ontstond weer erg snel. Het enige wat veranderde, was dat de controle van de sprintploegen nu door de Sky ploeg werd overgenomen. De metertjesmannen hielden alles binnen zes minuten schootsafstand, want Froome wilde vandaag wel eens winnen in het geel.
Wel werden er in de kopgroep nog wat vreemde jongens aangetroffen. Kittel wilde Matthews niet nog twintig punten dichterbij laten komen en ging mee om tweede te worden in de sprint en maar een paar puntjes in te leveren, zodat de straatlengte voorsprong die Kittel voor het groen heeft ook bijna helemaal gehandhaafd bleef.
Uiteindelijk besloot De Gendt er weer eens vanuit de kopgroep vandoor te gaan en alleen Cummings kon tot zijn wiel komen. Beiden bleven echter niet lang bij elkaar, want het ging Cummings te traag. Maar het verschil,was toen al nog maar rond de twee minuten. Bij de favorieten gebeurde er niet veel. Totdat Kwiatkowski bij het oprijden van de laatste berg een bocht miste en ineens tussen twee caravans terecht kwam. Hieruit bleek ook hoe afhankelijk Froome van zijn knechten lijkt te zijn, want hij volgde hem blindelings totdat hij te veel caravan naar zijn zin zag.
Er werd echter weer gewacht en in dit geval snap ik dat niet, want dit was een stuurfout en geen materiaalpech. De rest van de favorieten had mijns inziens gewoon door kunnen rijden. Cummings werd daarna voorbij geraasd en een groep van negen favorieten bleef tot de laatste vijfhonderd meter bij elkaar. Bennett probeerde aan te vallen, maar reed zich stuk op het laatste muurtje. Maar hij was niet de enige.
Het inspireerde Aru tot een tegenaanval en die was zo heftig, dat Froome zichzelf parkeerde en waarschijnlijk achteraf wel niet zo blij zal zijn met zijn knecht Landa. Die leek buiten de stalorders om voor zichzelf bezig te zijn en kwam op de vierde stek binnen. Aru werd uiteindelijk derde, doordat hij de sprint om de tweede plaats verloor van een onverwacht sterke Uran. Zij visten echter achter het net voor de dagoverwinning, want Bardet wist niet alleen de aanval van Aru te counteren, maar ging er ook nog gewoon overheen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was om een schitterende overwinning te boeken!’
Het echte vuurwerk in deze etappe duurde weer maar een halve kilometer, maar het was meer dan genoeg voor Aru om Froome zlefs uit het geel te krijgen. Het verschil bedroeg zelfs twintig seconden (24 met de vier bonificatieseconden erbij) en Aru draagt nu het geel, terwijl Froome zes seconden achter staat. Derde in het klassement is dagwinnaar Bardet, die nu 25 seconden achterstaat.
Morgen weer een bergetappe. Daarin verwacht ik veel meer vuurwerk, want in etappes van ruim honderd kilometer met elkaar opvolgende bergen en dalen, rijdt elk peloton de gahele afstand als gekken. Iedereen die een beetje klimmer is, denkt namelijk te kunnen winnen vandaag. Maar ja, het is de Tour en het zijn de echte metertjesmannen die nu een kleine achterstand hebben.. Zullen zij wel of niet in staat zijn om de boel lam te leggen, dat is morgen de vraag!