In het budgetspel kwam mijn voorspelling van gisteren uit. Niemand kon het rondje naar zijn hand zetten en uiteindelijk won saliri 2 het spel door op het enig juiste moment koploper te worden.  Op de tweede plaats eindigde Noortje L 1 op met een achterstand van 31 punten. Derde werd de koploper van de afgelopen twee dagen ADANA 1 met een achterstand van 32 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de RtB won Gforce 1 door van de meest ondankbare plaats 4 naar de eerste door te stijgen. Hij hield drie punten over op Primoz Spilak 1 die tweede eindigde en het leek er lange tijd op dat Nonomas op de vierde plaats en met lege handen zou eindigen, maar gelukkig voor de King of pop had de nummer 3 na de zesde etappe gekozen voor Contador in plaats van Valverde als winnaar, waardoor de King alsnog het derde ticket binnenharkte. Gefeliciteerd met het behalen van de felbegeerde tickets!

De dagetappe ging vandaag naar denemarken 1 voor de tijdrittopper van vandaag: Luc Suijkerbuijk werd met zijn lijsten 2 en 1 op resp. 4 en 14 punten achterstand tweede en derde! Ook hier overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag was de laatste tijdrit en die leverde toch wel een verrassing op. Contador en Valverde waren samen met twee anderen een aardig stukje sneller dan Roglic, die tot dan toe de snelste tijd had. Maar later bleek dat Roglic sneller was in het tweede stuk, want hij haalde alles wat voor hem stond in en wist de tijdrit te winnen.

Verrassend was de terugval van topfavoriet Alberto Contador. Bij het tussenpunt was hij nog 33 seconden sneller dan Primoz Roglic om uiteindelijk 23 seconden trager te eindigen. Nog verrassender eigenlijk was het feit dat de niet als toptijdrijder bekend staande Alejandro Valverde het verschil met Primoz Roglic slechts tot negen seconden beperkt hield en tweede van de dag werd. Derde werd de favoriet der Basken: Ion Izagirre.

Ion Izagirre werd ook derde in het eindklassement, maar de onverwachte terugval van Alberto Contador bleek grote consequenties te hebben, want hij werd tweede en won de Ronde dus niet voor de vijfde keer. Eerste werd namelijk Alejandro Valverde, die een primeur mocht bijschrijven op zijn imposante erelijst. Hij won de Ronde van het Baskenland nog nooit en dus mag je toch wel van een verrassende winnaar spreken. Gefeliciteerd!