Het etappespel van vandaag is gewonnen door KPhatt 2 met 453 punten. Hij liet Zeta 2 (420) en Agót Tour Team (411) achter zich om de hoofdprijs van vandaag op te halen. Overige prijswinnaars gefeliciteerd.
In het Budgetspel met wissels gaat het wel zeer nek-aan-nek, want urrutia89 1 heeft 318 punten, borlandico 5 heeft 317 en kratje 2 staat derde met ook 317 punten.
Bij de RtB en Frankje bovenaan met 376 punten, op de voet gevolgd door JAGO1 met 371 en kratje 3 met 360 punten.

Kent u die van de regen die in Nederland werd voorspeld en niet kwam? Dat valt nu allemaal in Zwitserland bij de Ronde van Romandië. Na een natte proloog gisteren, waar sommige topfavorieten weinig risico’s namen (en Felline mijns inziens de verrassende winnaar werd), was er vandaag een eerste echte etappe die over vijf bergen ging. Een kopgroep die voor het grootste gedeelte van de tijd uit vier renners bestond – Minnaard, Debesay, Mamykin en Armée – reed acht minuten bij elkaar en hielden het in de stromende regen vrij lang vol.

Op de slotklim werden Debesay en Armée als laatste bijgehaald en toen bleek waarvoor Lotto-Jumbo het leeuwendeel van het achtervolgingswerk deed. Gesink waagde een uitval, maar kreeg geen ruimte. Nadat alle andere pogingen ook teniet werden gedaan, ging de laatste kilometer in dalende lijn en kwam er een onvoorziene massasprint van 58 renners.

Nadat er door een mistflard heen werd gereden en de camera op de motor gedesoriënteerd leek te zijn geraakt (ineens zag ik een ogenblik alleen een stuk leeg asfalt), kwam Albasini als eerste zo hard uit de laatste flauwe bocht, dat niemand hem meer inhaalde! Ulissi en Herrada pikten de andere ereplaatsen op.

De regen kan overigens nog meer invloed krijgen op de koers, want mogelijk wordt de etappe van morgen ingekort. Die etappe begint namelijk met een afdaling en onder deze natte omstandigheden is dat levensgevaarlijk. Maar dat zijn zorgen voor morgen.